FOTO Ce nu-ţi spune nimeni înainte să vizitezi cele mai cunoscute obiective turistice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piramidele de pe platoul Giza, în Egipt, pot fi fotografiate de la ferestrele restaurantului Pizza Hut din apropiere. FOTO healthytravelblog.com
Piramidele de pe platoul Giza, în Egipt, pot fi fotografiate de la ferestrele restaurantului Pizza Hut din apropiere. FOTO healthytravelblog.com

Aşteptările călătorilor care ard de nerăbdare să vadă cu ochii lor unele dintre cele mai faimoase atracţii turistice din lume pot fi înşelate de ceea ce întâlnesc la faţa locului. Publicaţia Huffington Post a făcut o trecere în revistă a detaliilor pe care turiştii ar fi bine să le cunoască înainte de a ajunge să admire obiective precum Turnul Eiffel, Piramidele din Giza, Marea Moartă sau cascadele de pe Iguazu.

Fast-food şi escroci la Piramide

Cea mai bună panoramă asupra Marilor Piramide, în Egipt, o puteţi descoperi de la fereastra resturantului Pizza Hut (aflat deasupra unui KFC), oricât de trist li s-ar părea unora, aflat la o aruncătură de băţ de Platoul Giza. Dincolo de frumuseţea priveliştii, turiştii ar trebui să acorde atenţie şi zecilor de localnici care oferă plimbări cu cămila, contra cost. Problema apare la coborârea de pe cămilă, când „afaceriştii“ măresc tariful pentru a te ajuta să te dai jos de pe masivul animal. 

„Mona Lisa”, opera de artă greu de admirat

Surâsul celebrei „Gioconda“ îşi pierde din farmec în condiţiile în care poate fi admirat de la o distanţă considerabilă, tabloul fiind protejat de o casetă din sticlă anti-glonţ şi de o barieră care ţine la respect hoarda de vizitatori curioşi.

image

FOTO Huffington Post 

Marele Zid Chinezesc, o plimbare care scoate sufletul din turist

Construcţia impresionantă pare locul perfect pentru o drumeţie relaxată. Problema apare la faţa locului, când vizitatorul dă peste porţiuni abrupte, dificil de parcurs, dar şi de zone care trebuie urcate treaptă cu treaptă (uneori şi 4.000 de trepte la rând).

image

FOTO Huffington Post 

Neplăcuta experienţă a îmbăierii în Marea Moartă 

Mulţi dintre cei care ajung la Marea Moartă îşi imaginează doar cum vor pluti fără efort în apa călduţă, dar partea mai puţin plăcută o simt pe propria piele atunci când plonjează şi „saramura“ le intră în ochi. Senzaţia de usturime cam taie cheful de distracţie, cel puţin pe moment, la fel şi gustul neplăcut care rămâne în gură dacă savurezi fără voie din apa cu o concentraţie salină ridicată.

image

Aviz domnişoarelor care folosesc lama de ras pentru a avea pielea fină: evitaţi să intraţi în Marea Moartă, vă veţi pomeni cu o iritaţie de toată frumuseţea.

Cascadele de pe Iguazu, limpezi şi nu prea

Considerate una dintre cele mai spectaculoase frumuseţi naturale din lume, cascadele de pe râul Igauzu, la graniţa dintre Argentina şi Brazilia, îi pot surprinde neplăcut pe turiştii care visează la imaginea unor căderi de apă limpezi, de nuanţă turcoaz.

image

FOTO Huffington Post 

Nu de puţine ori, apa învolburată este maronie, mai ales în timpul perioadelor ploioase, dar şi ca urmare a defrişării masive din anumite zone.

Turnul Eiffel, drumul cel mai scurt

Bijuteria Parisului, Turnul Eiffel le poate da turiştilor dureri de cap la propriu. Cei care se aşteaptă să urce cu liftul până în vârf, trebuie să se înarmeze cu răbdare de fier ca să stea şi câte două sau trei ore la cozile interminabile.

image

FOTO Huffington Post 

Un sfat de la cei păţiţi ar fi să încercaţi să urcaţi scările până la al doilea nivel al turnului şi să luaţi de acolo asccensorul, nu de la bază, cum fac cei mai mulţi vizitatori. O altă variantă ar fi să cumpăraţi bilete online, de pe site-ul obiectivului, şi să mergeţi direct la intrarea specială pentru cei care au deja bilete, unde timpul de aşteptare este rezonabil.

Turnul din Pisa nu mai este chiar atât de înclinat

Autorităţile italiene au luat măsuri de redresare şi consolidare a construcţiei şi, drept urmare, turnul a fost îndreptat cu aproximativ 45 de centimetri şi a încetat să se mai încline.

image

FOTO Huffington Post 

În altă ordine de idei, oraşul Pisa nu oferă şi alte atracţii turiştilor care se gândesc să petreacă aici mai multe zile. O oprire de câteva ore este suficientă pentru a face câteva fotografi.

Statuia Libertăţii, o „doamnă“ cu pretenţii

Ca să ajungă să viziteze capul statuii, doritorii trebuie să ştie că trebuie să se pregătească din timp. Rezervarea pentru vizitarea monumentului trebuie făcută cu trei săptămâni înainte şi este nominală, nu este permisă intrarea grupurilor mai mari de patru persoane, iar pentru a urca până în coroană rezervarea trebuie făcută şi cu trei luni înainte. Nu în ultimul rând, o persoană are voie să viziteze statuia doar o singură dată la şase luni.

image

FOTO Huffington Post 

Grădinile de la Versailles sunt mai interesante decât palatul

Palatul merită vizitat, dar grădinile sunt cele cu adevărat spectaculoase. Întins pe 715 hectare, parcul de la Versailles uimeşte la fiecare pas cu grupuri statuare surprinzătoare, fântâni desprinse parcă din basme şi labirinturi.

image

FOTO spintimes.us

15 minute la „Cina cea de taină“ 

Turiştii care visează să admire "Cina cea de taină", pictura murală realizată la sfârşitul secolului al XV-lea de Leonardo da Vinci, operă aflată în fosta sală de mese a bisericii Santa Maria delle Grazie, din Milano, trebuie să-şi facă rezervări cu aproape două luni înainte de a ajunge la faţa locului. În plus, vizita nu poate dura mai mult de 15 minute. 

image

FOTO weinstein-gallery.com

Interdicţia din Capela Sixtină

Vizitatorii neavizaţi speră să poată face măcar o fotografie picturii murale ieşite din mâinile lui Michelangelo şi vestită în lumea întreagă, dar acest lucru nu este posibil nici măcar contra cost, aşa cum se întâmplă în cazul altor atracţii turistice. 

image

FOTO Huffington Post 

Fontana di Trevi, romantică doar în filme 

Departe de imaginea idilică din filmele romantice, Fontana di Trevi este asaltată în permanenţă de turiştii veniţi la Roma, dornici să-şi facă o poză. Noaptea este, probabil, singurul moment în care puteţi spera să o vizitaţi în linişte.

image

FOTO ilpozzo.xoom.it


 

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite