Video Destinația turistică puțin cunoscută românilor. Are peste 100 de plaje și este cea mai estică din Insulele Baleare

0
Publicat:

Sezonul vacanțelor nu s-a încheiat. Dacă vrei să te bucuri de liniște și să scapi de aglomerația din cele mai populare destinații, atunci ar trebui să-ți îndrepți atenția spre Menorca. 

Plaja Cala Pregonda - Menorca FOTO Shutterstock (Arhivă)
Plaja Cala Pregonda - Menorca FOTO Shutterstock (Arhivă)

Menorca este cea mai estică destinație din Insulele Baleare și a fost declarată Rezervație a Biosferei UNESCO în urmă cu peste trei decenii. Peste 100 de plaje sunt împânzite de-a lungul celor 200 km de coastă, multe fiind accesibile doar pe jos. 

Citește continuarea pe Click.ro!

Înainte de a te bucura de plajele spectaculoase, ar trebui să vizitezi capitala și cel mai mare oraș din Menorca, Mahon. Orașul încă mai păstrează elemente din arhitectura britanică din perioada dominației  din secolul al XVIII-lea.

Cele mai frumoase plaje sunt Cala Macarella, Cala Mitjana și Cala en Turqueta.

Câți bani au cheltuit românii în vacanțele din străinătate

Conform unei analize efectuate de cercetătorii de la UBB, în luna iunie românii au cheltuit 758 de milioane de euro în străinătate, în timp ce străinii au cheltuit 322 de milioane de euro în România. 

„Luna august reprezintă în general perioada vacanțelor, fiind astfel cea mai bună perioadă pentru industria turismului. Deși cele mai recente date au fost publicate doar până în luna iunie 2024 inclusiv, statisticile din ultimii ani arată o revigorare dinamică a turismului după momentele critice ale industriei din prima perioadă a pandemiei, ceea ce aparent prevestește un nou sezon efervescent în 2024”, conform analizei cercetătorilor de la Romanian Economic Monitor, din cadrul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (UBB).  

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite