Insulele din Europa unde primești 80.000 de euro să te muți acolo. Trebuie să îndeplinești câteva condiții

0
Publicat:

Subvențiile generoase în numerar sunt oferite pentru a încuraja noi rezidenți în comunitățile offshore din Irlanda.

Insulele irlandeze
Insulele irlandeze

Dacă ați visat vreodată să renunțați la tot și să vă reinventați viața pe o insulă îndepărtată, acum ar putea fi șansa dumneavoastră.

Irlanda a lansat un program prin care va plăti stimulente generoase în bani persoanelor care aleg să se mute într-una dintre comunitățile offshore ale națiunii, potrivit euronews.com.

Inițiativa face parte din politica țării "Insulele noastre vii", prin care guvernul irlandez își propune să crească populația insulelor din Irlanda.

"Scopul acestei politici este de a se asigura că aceste comunități durabile și vibrante pot continua să trăiască - și să prospere - pe insulele din largul mării pentru mulți ani de acum înainte", spune guvernul.

Sună ca o evadare ideală, dar există câteva stipulații de care trebuie să fim conștienți.

Cum să fii plătit pentru a te muta pe o insulă din Irlanda

Programul "Our Living Islands" ajută comunitățile de pe 30 de insule care nu sunt legate de continent prin poduri și care sunt izolate de maree.

Ca parte a proiectului, guvernul irlandez va plăti peste 80.000 de euro noilor rezidenți ai comunităților din largul mării.

Cu toate acestea, nu este vorba de a te muta într-o căsuță confortabilă de pe insulă și de a primi un depozit bancar uriaș a doua zi.

Subvențiile ample în numerar sunt oferite ca o modalitate de salvare și restaurare a numărului tot mai mare de proprietăți abandonate și dărăpănate de pe insule.

Ca atare, există câteva avertismente în ceea ce privește primirea banilor gratuiți.

Potențialii rezidenți trebuie să cumpere și să dețină o proprietate pe una dintre insule. Clădirea trebuie să fi fost construită înainte de 1993 și să fi fost vacantă timp de cel puțin doi ani.

Există, de asemenea, reguli privind utilizarea banilor, odată acordați. Banii pot fi folosiți pentru lucrări de construcție, cum ar fi instalarea izolației, îmbunătățiri structurale și redecorarea.

Dacă treceți prin toate etapele, ați putea primi până la 84.000 de euro pentru a salva o proprietate de la ruină și a o transforma în casa visurilor dumneavoastră.

Subvențiile "Our Living Islands" reprezintă o extindere a unui program deja existent în Irlanda continentală, numit "Croí Cónaithe".

Cu toate acestea, sumele oferite pentru amenajarea unei case pe una dintre insulele Irlandei sunt mai mari, pentru a acoperi costurile mai mari care decurg din infrastructura mai puțin dezvoltată.

Dacă vă doriți o viață izolată pe o insulă sălbatică, cererile vor fi disponibile începând cu 1 iulie. Autoritățile locale ale insulelor diferă ușor în ceea ce privește politicile de eligibilitate, așa că puteți afla mai multe informații pe site-ul "Our Living Islands".

Printre insulele izolate pe care le puteți alege se numără Arranmore, în largul coastei comitatului Donegal, cu nisipuri aurii și stânci stâncoase, sau insula Clare, în largul coastei comitatului Mayo, un paradis al excursioniștilor cu o populație de doar 160 de locuitori.

Plătiți să vă mutați în Europa

Alte câteva comunități din Europa au lansat programe pentru a atrage noi rezidenți.

În special în Italia și în Spania, orașele și satele rurale folosesc stimulente în bani pentru a-și mări populația în scădere.

Orașul montan Ponga din nord-vestul Spaniei va plăti britanicilor câte 2 600 de lire sterline (2 971 de euro) pentru a se muta acolo.

Orașul Presicce-Acquarica din regiunea Puglia, în sudul Italiei, va plăti până la 30.000 de euro noilor locuitori pentru a se muta.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite