Cererea pentru vacanţe romantice a crescut cu 25%. Unde pleacă românii şi cât sunt dispuşi să plătească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cererea pentru vacanţe romantice a crescut cu 25%, potrivit unui cunoscut touroperator care a realizat o listă cu principalele destinații.

Cererea pentru vacanţe romantice a crescut cu 25%
Cererea pentru vacanţe romantice a crescut cu 25%

Anul 2024 debutează cu o creștere semnificativă a cererii pentru vacanțele romantice cu ocazia Valentine's Day, 8 Martie sau Dragobete. Rata de creștere este de aproximativ 25% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut și reflectă dorința tot mai mare a clieților noștri de a sărbători, aceste momente speciale, în destinații cu decoruri exotice și servicii pe măsură. Dacă ar fi să facem un top al destinațiilor romantice căutate în acest an de români acesta arată după cum urmează: Maldive, Mauritius, Punta Cana (Republica Domnicană), Seychelles, Mexic” declară Ana Maria Gherasim, Director de vânzări Eturia.

În timp ce unii dintre români încă se mai bucură de sejururi în destinații exotice sau la schi, încheind astfel sezonul vacanțelor de iarnă, alții manifestă un interes crescut pentru pachetele tip sejur la plaja sau oraș & plajă, care le oferă o combinație de exotism, relaxare și atmosferă romantică. Destinațiile care se bucură de o cerere deosebit de mare în aceasta perioada sunt: Maldive, Punta Cana, Mauritius, Seychelles, dar si Cuba, Mexic, Thailanda sau Dubai & Ras Al Khaimah. Apele cristaline, plajele nisipoase si atmosfera exotică fac din aceste locuri alegerea potrivită pentru cei care doresc o evadare romantică.

Printre cele mai cerute servicii din partea turiștilor nostri se numară experiențele SPA, croazierele la apus, cinele la lumina lumânărilor pe plajă, camere cu piscină proprie sau cu jacuzzi,” declară managerul Eturia

În funcție de destinația aleasă, pachetele au între 9-11 zile de vacanță, se bucură de reduceri de până la 600 euro/ pachet/persoană, în această perioadă, și includ biletele de avion, taxele de aeroport pentru zborurile internaționale și interne, bagaj de cală pentru zboruri, cazare la hotelurile alese, în tipul de camere specificat, cu mesele menționate în program.

Tarifele pentru pachetele promovate în perioadele speciale precum Valentine's Day, 8 Martie si Dragobete sunt stabilite în funcție de diverse elemente, inclusiv destinația aleasă, perioada călătoriei sau hotelul ales. De exemplu, pentru un sejur la plajă în Mauritius, în perioada 13-23 februarie care include cazare cu mic dejun, prețul pornește de la 1.690 € / pers./ pachet,îin timp ce pentru o escapadă exotică în Punta Cana, în perioada 28 februarie - 8 martie, la un hotel de 5* All Inclusive, prețul începe de la 1.890 € / pers./ pachet. Pentru cei care vor să petreacă Ziua Femeii într-un sejur la plajă în Maldive, în perioada 1-10 martie, la un hotel cu mic dejun inclus, bucurandu-se de confortul unui zbor charter de doar 8 ore pana la destinație, o pot face pornind de la 1.890 € / pers./ pachet.

“Căutarile pentru vacanțe în aceste perioade încep sa se manifeste din timp. De obicei, clienții noștri își planifică/rezervă vacanțele cu aproximativ 6 luni înainte de acestea, dorind să își asigure locurile în destinațiile visate și să beneficieze de oferte avantajoase. Totusi, constatăm și la începutul acestui an o tendința interesantă în rândul anumitor turiști care optează pentru pachetele Last Minute. Aceasta opțiune devine atractivă pentru cei spontani sau care doresc să profite de oportunități de neratat în ultimul moment. Așadar, avem clienti care fac rezervări atât în avans, pentru a-și asigura locurile în vacanță mult dorită, cât și pe ultima sută de metri, prinzând astfel ofertele speciale,” declară Ana Maria Gherasim

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite