Cele mai frumoase locuri din Germania. Oraşe medievale, castele de basm şi catedrale spectaculoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai frumoase locuri din Germania. Castelul Neuschwanstein/Imagini Wikipedia
Cele mai frumoase locuri din Germania. Castelul Neuschwanstein/Imagini Wikipedia

Cele mai frumoase locuri din Germania. Chiar dacă nu ocupă unul dintre primele locuri în topul destinaţiilor turistice ale românilor, Germania este o ţară cu numeroase obiective pitoreşti şi multe lucruri care îi pot atrage pe turişti. Are castele de vis, oraşe medievale, târguri de Crăciun încântătoare şi o bere de renume mondial.

Site-ul de turism Travelaway.me a publicat un top al celor mai frumoase locuri din Germania, care merită vizitate cu prima ocazie.

Cele mai frumoase locuri din Germania. Berlin

image

Fostul simbol al Războiului Rece este acum un oraş fascinant, unde se îmbină perfect arta, bucuria de a trăi, muzica şi fascinaţia pentru modă. Este şi o destinaţie destul de ieftină, oferind câte ceva pentru orice turist: are 170 de muzee şi galerii de artă, dar şi o viaţă de noapte foarte intensă. Cei pasionaţi de artă pot merge la Muzeul Insulei de pe râul Spree şi pot admira de asemenea picturile expuse pe Zidul Berlinului. Pentru cei atraşi de disctracţie există zona Friedrichshain, cu foarte multe cluburi, iar pentru shopping este recomandată faimoasa stradă Kurfürstendamm.

Cele mai frumoase locuri din Germania. Koln

cele mai frumoase locuri din germania

Aici se află unele dintre cele mai impresionante catedrale din lume, dar şi băi termale recunoscute în întreaga lume. Alături de Berlin, este unul dintre cele mai animate oraşe din Germania, perfect pentru cei interesaţi de viaţa culturală, dar şi de distracţie. Printre obiectivele turistice se numără catedrala (Kolner Dom), podul Hohenzollern şi oraşul vechi (Altstadt). În luna noiembrie aici este organizat Carnavalul de la Koln, unul dintre cele mai apreciate festivaluri stradale din lume.

Cele mai frumoase locuri din Germania. Drumul Romantic

Acest traseu oferă turiştilor ocazia să descopere castelele pitoreşti şi natura incredibil de frumoasă din Germania. Drumul Romantic face legătura între localităţile Wurzburg şi Fussen şi trece prin cele mai spectaculoase peisaje bavareze. Turiştii pot vizita calebrul castel Neuschwanstein, oraşul baroc Wurzburg şi Rothenburg ob der Tauber, cel mai bine conservat oraş medieval din ţară.

Cele mai frumoase locuri din Germania. Dresda

cele mai frumoase locuri din germania

Este unul dintre cele mai importante centre culturale din Germania. Printre cele mai frumoase obiective turistice se numără Palatul Zwinger, o capodoperă de arhitectură barocă, Terasab Bruehl şi biserica luterană Frauenkirche. Oraşul este aşezat pitoresc pe râul Elba şi înconjurat de zone cu foarte multă vegetaţie. Turiştii se pot plimba prin oraşul vechi sau prin cartierul baroc, unde vor admira casele şi magazinele construite în acest stil architectural.

Cele mai frumoase locuri din Germania. Munchen

cele mai frumoase locuri din germania

Munchen este unul dintre cele mai frumoase oraşe din Germania. Este celebru în întreaga lume datorită festivalului Oktoberfest, dar oraşul are multe de oferit în afară de o bere de calitate. Are numeroase parcuri, muzee, castele şi un centru vechi superb, dar şi magazine de lux. Este un oraş cosmopolit şi plin de viaţă. Printre cele mai interesante obiective turistice de aici se numără Marienplatz, în inima oraşului vechi, berăria Hofbrauhaus, Muzeul German (considerat cel mai mare muzeu tehnologic din lume) şi Grădina Engleză.

Călătorii


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri