Cele mai bune destinaţii city break pentru toamnă, în România: şase oraşe unde te poţi relaxa cu un buget decent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sighişoara. FOTO Amanda Williams
Sighişoara. FOTO Amanda Williams

Nu trebuie să plecăm din ţară ca să avem parte de o evadare liniştită de câteva zile. Românii au devenit tot mai interesaţi de un city break pe melaguri autohtone, iar toamna este sezonul perfect pentru o astfel de minivacanţă, graţie preţurilor mai mici practicate de hotelieri şi a numeroaselor festivaluri organizate în această perioadă.

Turismul de weekend a devenit o realitate tot mai prezentă într-o societate în care timpul liber este tot mai puţin, iar concediile lungi au început să fie fragmentate în vacanţe de tip city break. Turiştii români vor să viziteze cât mai multe locuri, inclusiv din ţara lor, şi să se relaxeze la sfârşit de săptămână în afara localităţii de domiciliu.

Toamna sau primăvara sunt sezonele în care turiştii devin interesaţi de city break-uri, iar destinaţiile din România sunt tentante datorită preţurilor mai mici la cazare, în hoteluri cu condiţii decente, şi la transport, faţă de costurile din vârf de sezon, dar şi în comparaţie cu preţurile implicate pentru o deplasare în afara ţării. Nu în ultimul rând, toamna este perioada în care sunt organizate în diverse localităţi o mulţime de evenimente atractive pentru vizitatori.

Anul acesta, România s-a clasat pe locul 28 într-un top al destinaţiilor europene de city break-uri, Italia primind cele mai bune recomandări din partea turiştilor din întreaga lume pentru petrecerea de sejururi scurte, de cel mult trei 3 zile, potrivit unui studiu realizat anul acesta de Mercury Research. După Italia, la diferenţă mică, se află insulele din Grecia şi Finlanda, urmate în clasament de Austria, Portugalia şi Cehia. Ţări precum Muntenegru şi Bulgaria sunt în urma României.

Şase oraşe din România unde te poţi relaxa cu un buget decent:

1. Sighişoara

O destinaţie city break tentantă nu numai pentru străini, ci şi pentru români este frumoasa cetate medievală Sighişoara, care a şi fost inclusă recent într-un top al destinaţiilor europene care merită vizitate, întocmit de publicaţia americană „Business Insider“. Bineînţeles, Turnul cu Ceas, Casa Veneţiană şi Scara Acoperită se numără printre obiectivele turistice care reuşesc de fiecare dată să încânte călătorul, indiferent de câte ori le-ar revedea. Pentru că se apropie Halloween-ul (în noaptea de 31 octombrie), la Sighişoara se vor organiza numeroase evenimente şi petreceri pentru a marca aşa cum se cuvine, printre vampiri şi strigoi, această sărbătoare.

2. Timişoara

Catedrala Catolică, Monumentul Sfintei Treimi, Castelul Huniazilor sau Bastionul care adăposteşte Muzeul de Artă Populară sunt locuri de referinţă din Timişoara. Toamna se numără şi evenimentele care merită atenţia vizitatorilor, cum ar fi Festivalul Internaţional de Dans, organizat între 14 şi 18 octombrie, Festivalul berii (24 septembrie - 4 octombrie) sau Timishort Film Festival (15-18 octombrie). De asemenea, Timişoara va deveni timp de o lună capitala artei contemporane româneşti. În perioada 3-31 octombrie va avea loc prima ediţie Art Encounters, sun titulatura „Aparenţă şi Esenţă“, eveniment conceput ca un dialog între arta contemporană românească şi contextul internaţional actual, dialog facilitat de un număr de artişti români ale căror lucrări sunt recunoscute atât în România, cât şi în străinătate (Horea Bernea, Ştefan Bertalan, Adrian Ghenie, Ana Lupaş, Alex Mirutziu, Paul Neagu), dar şi de artişti străini care fac referire la spaţiul românesc în opera lor (Saâdane Afif, A Kassen, Rosa Barba, Sophia Hultén).

3.  Alba Iulia

Oraşul în care s-a semnat actul de Unire al Principatelor Române se numără printre oraşele îndrăgite de români, graţie vizitelor de neuitat pe care le pot face la Cetatea Alba Carolina, Castrul Roman, Muzeul Unirii sau în Cetatea Medievală. Merită amintită ceremonia de schimbare a gărzii, care are loc zilnic, la orele prânzului, la Cetatea Alba Carolina. 

4. Cluj

Câteva zile petrecute la Cluj ar trebui să includă vizitarea Bisericii Franciscane, a Grădinii Botanice, a Bastionului Croitorilor şi, de ce nu, a Universităţii Babeş Bolyai. Pentru iubitorii dansului, la Cluj se organizează Transilvania Salsa Festival, între 20 şi 22 noiembrie, la care sunt aşteptaţi pasionaţi de dans din întrega ţară, dar şi din străinătate.

5. Iaşi

O plimbare prin Parcul Copou sau prin Grădina Botanică, la ceas de toamnă, merită un weekend petrecut la Iaşi, dar şi ocazia de a vizita casa lui Ion Creangă, muzeul Mihai Eminescu, Turnul Goliei sau Biserica Golia. Cei interesaţi pot participa la ROCK’N’IAŞI, eveniment desfăşurat pe parcursul a trei zile de festival, între 29-31 octombrie, cuprinzând artişti de renume local, naţional şi internaţional.

6. Sibiu

Centru marcant al culturii, Sibiul atrage călători din toate colţurile ţării, dar şi din străinătate, graţie unor obiective turisitce precum Podul Minciunilor, Pasajul Scărilor, Piaţa Mare, Turnul Sfatului, Turnul Scărilor, Palatul Brukenthal etc. Mai aveţi încă timp să vă pregătiţi de un city break în perioada de desfăşurare a Sibiu Jazz Festival, între 22- 25 octombrie.

Pentru a găsi cea mai bună variantă de cazare pentru destinaţiile de vacanţă, din ţară sau din străinătate, puteţi folosi hotelscan.com, al cărui serviciu de comparare oferă cele mai bune opţiuni calitate-preţ, bazându-se pe criterii precum ţările şi oraşele preferate, cartierul, zona, tipul de cazare, preţul şi numărul de camere. Motorul de căutare are o bază de date de peste 700.000 de hoteluri, pensiuni, apartamente şi moteluri, din care găseşte automat cele mai bune soluţii, folosind un algoritm de căutare avansat, graţie căruia putem economisi timp şi bani.


 

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite