Ce să nu uiţi să pui în bagaj când pleci în călătorie

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când pleci în călătorie, trebuie să ai în vedere mai multe aspecte: perioada, cumpărarea biletelor pentru mijlocul de transport cu care te vei deplasa, asigurarea cazării, un mic plan al obiectivelor pe care vrei să le vizitezi şi bagajul.

Ca să nu uiţi nimic important, cel mai bine este să începi din timp să îţi faci o listă cu obiectele pe care trebuie să le iei cu tine. Cu cât zilele trec şi data de plecare se apropie, cu atât vei vedea că lista ta va deveni din ce în ce mai mare. Cu toate acestea, tot se poate întâmpla să îţi dai seama că ai uitat ceva acasă, mai ales dacă eşti genul de persoană care îşi strânge totul în grabă. Printre altele, e bine ca în bagajul tău de călătorie să se afle următoarele obiecte:

Cărţi

Recomandat este să ai mereu în geantă una sau chiar mai multe cărţi, dar în vacanţe este cu atât mai important. Dacă vei călători pe distanţe mari, indiferent ce mijloc de transport alegi, este momentul oportun să citeşti acea carte pentru care nu ai avut niciodată timp sau pe care ai primit-o în dar la ultima aniversare.

Alege o carte din domeniul care îţi place: beletristică, de dezvoltare personală, de afaceri sau de orice alt fel şi profită de timpul petrecut pe drum pentru a te destinde sau pentru a-ţi aprofunda anumite cunoştinţe prin lectură. O carte nu te va lăsa să te plictiseşti şi va face ca timpul să treacă mai repede.

Obiecte de îngrijire personală

Este neplăcut să vrei să te speli pe dinţi după ce ai luat masa şi să realizezi că nu ai periuţă sau pastă de dinţi în bagaj. Bineînţeles, poţi căuta un magazin de unde să cumperi, dar cel mai bine este să ai la tine obiecte de genul celor menţionate, alături de gel de duş, şampon, săpun, prosoape şi tot ce crezi că ai nevoie. Poate că vei găsi la locul de cazare aceste obiecte, dar este recomandat să fii pregătit cu propriile tale produse decât să pierzi timpul la cumpărături de acest fel în destinaţia de vacanţă.

Imagine indisponibilă

Documente şi bani cash

Chiar înainte să pleci de acasă, verifică încă o dată dacă ai în geantă documentele şi actele de călătorie – cartea de identitate, biletele de tren/avion, paşaportul (dacă este cazul). Fără acestea, vacanţa ta va fi ruinată pentru că nici măcar nu vei putea ajunge la destinaţie în lipsa lor. De asemenea, nu te baza doar pe faptul că ai în portofel un card bancar. Este bine să pleci la drum şi cu o sumă rezonabilă de bani lichizi, ca să fii pregătit în caz de ajungi într-un magazin mai mic unde nu se poate plăti cu cardul sau dacă, din diverse motive, acest sistem de plată nu funcţionează.

Haine pentru orice tip de vreme

Poate te-ai informat cu privire la vreme înainte de a pleca în călătorie, dar, uneori, condiţiile meteo pot fi imprevizibile. Chiar dacă vei călători în toiul verii şi este anunţată vreme foarte caldă, pune în bagaj şi un hanorac mai gros, o pereche de pantaloni lungi, şosete, o umbrelă, pentru că niciodată nu se ştie ce întorsătură poate lua vremea. Ar fi păcat ca vacanţa ta să fie stricată de o ploaie sau de temperaturi mai mici decât te-ai fi aşteptat. De asemenea, ideal ar fi să ai în bagaj şi haine pentru diverse ocazii, atât lejere, sport, cât şi mai elegante, pentru o ieşire de seară la un restaurant, de exemplu.

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite