Americani fermecați de România: „Are peisaje din altă lume! Ne-am simțit de parcă eram în Islanda“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cuplu de turişti americani a rămas impresionat de Transfăgărășan pe care îl consideră „cel mai frumos drum din Europa“. Maryssa și Shaun sunt, de altfel, fermecați de România și o promovează constant.

Turiștii au fost impresionați de Transfăgărășan Foto: Ryss and Shaun/Facebook
Turiștii au fost impresionați de Transfăgărășan Foto: Ryss and Shaun/Facebook

Maryssa (Ryss) și Shaun sunt un cuplu de călători cu normă întreagă care își împărtășesc setea de aventură pe rețelele de socializare. Recent, cei doi au petrecut o lună în România.

Pentru că în iunie 2023 nu au putut să parcurgă complet Transfăgărășanul din cauza faptului că era închis, cei doi s-au întors din nou în țară pentru a experimenta, fără limite, drumul în toată spendoarea lui.

Spre deosebire de iunie, când nu am putut trece direct, în iulie Transfăgărășanul a fost complet deschis și am ajuns să șerpuim prin fiecare curbă cu duba noastră”, spun cei doi turiști pe rețelele de socializare.

Iar experiența a fost de neuitat. „Punctul culminant al călătoriei noastre de întoarcere în România a fost cu siguranță vizitarea acestui măreț drum. Din păcate, am avut doar o săptămână în România de data aceasta, dar am fost uluiți”, menționează Ryss și Shaun pe Facebook.

În călătoria lor spre Transfăgărășan, turiștii s-au întâlnit pe drum cu opt urși. Ajunși în vârf au petrecut câteva ore la Bâlea Lac, apoi  au mers în drumeție spre Cascada Bâlea, cea mai mare cascadă în trepte din România.

Turiștii s-au bucurat de priveliștea Cascadei Bâlea Foto: Ryss and Shaun/Facebook
Turiștii s-au bucurat de priveliștea Cascadei Bâlea Foto: Ryss and Shaun/Facebook

Ne-am simțit de parcă eram în Islanda”, mărturisesc cei doi turiști.

După ce au experimentat Transfăgărășanul pe toată lungimea sa, reacția cuplului a fost următoarea: „Putem spune cu siguranță că acesta poate fi cel mai frumos drum din Europa!”.

Cei doi americani au fost, recent, și oaspeții cunoscutului jurnalist Charlie Ottley, unul dintre cei mai pasionați și entuziaști promotori ai României. Cu acest prilej au lucrat la un nou logo turistic pentru România.

Impresionați de mititeii din Piața Obor

Maryssa și Shaun au vizitat mai multe zone din România, inclusiv vulcanii noroioși din Buzău. „Vulcanii noroioși din Buzău sunt un fenomen aparte, mă simt de parcă aș merge pe altă planetă”, spune Shaun.

La București, cei doi au făcut un tur culinar. În Piața Obor au stat la coadă pentru a-și cumpăra câte o porție de mititei. „Micii sunt excelenți și merg perfect cu o bere românească”, precizează Maryssa.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite