Trucuri pentru prepararea celor mai gustoase fursecuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă reţetele pentru fursecuri nu par să ridice mari probleme, este indicat să respecţi cu stricteţe indicaţiile pentru ingrediente şi cantităţi, dar mai ales să cunoşti câteva secrete culinare pentru a te asigura că vei găti cele mai bune dulciuri

Publicaţia „Business Insider“ oferă câteva sfaturi ultile pentru pregătirea fursecurilor de casă:

Păstrează untul şi ouăle la temperatura camerei

Fursecurile sunt cele mai bune în ziua în care au fost preparate. Aşadar, pregăteşte din timp ingredientele şi păstrează ouăle şi untul la temperatura camerei dacă vrei ca aluatul să aibă o textură fragedă. Pentru ca mixul de ingrediente să fie cât mai gustos, taie untul cubuleţe şi lasă-l timp de 30 minute pe o farfurie, în bucătărie. Pune ouăle într-un bol cu apă caldă, între 10 şi 15 minute, pentru ca albuşul şi gălbenuşul să se amestece mai uşor.

Ai grijă la sare

Cantitatea de sare din untul pe care-l găsim în comerţ variază de la brand la brand. Ca să nu schimbi gustul preparatului şi pentru a controla cât mai bine cantitatea de sare necesară, optează pentru untul nesărat din comerţ.   

Amestecă bine ingredientele

Dacă vrei ca fursecurile tale să aibă o textură pufoasă, freacă untul şi zahărul timp de zece minute, până când obţii o compoziţie cremoasă şi cristalele de zahăr se dizolvă în grăsime.

Foloseşte mai puţină faină şi lasă aluatul la răcit

Excesul de făină face prăjiturile tari şi uscate. De aceea, foloseşte o cană şi o linguriţă atunci când măsori cantitatea de făină necesară, pentru ca deserturile să aibă o textură fragedă. Ulterior, după ce ai terminat de frământat, lasă aluatul la răcit pentru cel puţin patru ore, eventual întreaga noapte. Astfel, vei aduce un plus de aromă şi coca va fi mai uşor de modelat.

Nu uita de sarea de mare grunjoasă şi formele de bucătărie

Pentru un plus de savoare, presară puţină sare de mare grunjoasă pe deasupra fursecurilor şi tăvăleşte prin făină formele de bucătărie înainte să le foloseşti. În acest mod, aluatul se va desprinde mult mai uşor atunci când aşezi discurile dulci în tavă. Pudrează-ţi cu făină şi făcăleţul folosit pentru cocă.

Temperatura potrivită

Încălzeşte bine cuptorul, pentru a asigura o temperatură constantă prăjiturilor tale. Respectă indicaţiile de preparare, pentru ca prăjiturile să se coacă uniform, făra să se ardă, mai ales pe fund. Pe parcurs, ai grijă să reduci temperatura cuptorului la 25 de grade Celsius.

Timpul de coacere

Este indicat să scoţi tava cu fursecuri cu 2-3 minute înainte de timpul de coacere menţionat în reţetă. Prăjiturelele aşezate cuminţi pe foaia de copt pot fi scoase chiar în momentul în care încep să arate „făcute“, deoarece căldura tăvii şi a foii de copt va continua să le coacă.

Citeşte şi:

Fursecurile cu ciocolată au fost inventate din greşeală

Reţetele unui meniu: chec, jambon şi fursec 

BucătăriePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite