Tort de ciocolată cu cremă de lapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tort de ciocolată cu cremă de lapte. Bucătăresele iscusite îşi pot încerca talentul în prepararea acestei reţete delicioase şi sofisticate de pandişpan de ciocolată cu cremă de lapte şi ciocolată albă.

Tort de ciocolată cu cremă de lapte: ingrediente 

- pandişpan de ciocolată (ingrediente şi preparare mai jos)

- cremă de lapte cu ciocolată albă (ingrediente şi preparare mai jos)

- 100 de grame de ciocolată cu lapte sau amăruie

- 100 de mililitri de lapte

- trei linguri de zahăr

- 50 de grame de unt

- 100 de grame de ciocolată albă
 

Tort de ciocolată cu cremă de lapte: ingrediente pandişpan de ciocolată

- o jumătate de pahar de cacao pudră (pahar de 250 de mililitri)

- 180 de mililitri de apă clocotită

- şase ouă

- 300 de grame de zahăr

- 120 de mililitri de ulei de floarea soarelui

- 280 de grame de făină albă de calitate superioară

- un plic de praf de copt

Tort de ciocolată cu cremă de lapte: ingrediente cremă de lapte cu ciocolată albă

- 670 de mililitri de lapte

- 70 de grame de amidon alimentar

- două linguri şi jumătate de zahăr

- 70 de grame de ciocolată albă

- 170 de grame de unt 

- 10 de grame de zahăr pudră

Tort de ciocolată cu cremă de lapte: preparare pandişpan de ciocolată

Se pregătesc ingredientele: 

Se împarte zahărul în două boluri mici, câte 150 de grame în fiecare. Amestecăm făina cu praful de copt. Apa clocotită se pune peste cacao şi se amestecă bine, să nu rămână cocoloaşe.  

Separăm albuşurile de gălbenuşuri, iar albuşurile, peste care se adaugă treptat 150 de grame de zahăr, se bat spumă până se întăresc puţin.

Gălbenuşurile se bat şi ele spumă cu restul de150 de grame de zahăr. Puţin câte puţin se adaugă uleiul, după care se încorporează compoziţia de cacao, răcită puţin. Se amestecă şi făina cu praful de copt şi se amestecă bine cu mixerul.

La această compoziţie se adaugă în câteva reprize albuşurile bătute şi se amestecă de sus în jos. Se toarnă aluatul într-o tavă rotundă cu diametrul de 28 cm, tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu unt şi tapetata cu făină. Scuturăm uşor tava de masă, să se uniformizeze aluatul şi să iasă bulele de aer la suprafaţa, potrivit lalena.ro.

Punem tava la cuptor la 180 de grade, temperatură medie, timp de 40de minute, iar după se face testul scobitorii. Se scoate şi se lasă la răcit. 

Tort de ciocolată cu cremă de lapte: preparare cremă de lapte cu ciocolată albă

Se măsoară cantitatea de lapte şi se pun 100 mililitri separat într-un bol mai mic, în timp ce cantitatea mai mare se toarnă într-o oală. Se rupe bucăţele ciocolata şi se adaugă în oala cu lapte, iar apoi se pune pe foc şi se amestecă până când se topeşte.

În laptele pus deoparte se dizolvă amidonul şi cele două linguri şi jumătate de zahăr. Când începe să fiarbă laptele din oală adăugăm încet compoziţia cu lapte şi amidon, amestecând continuu cu telul. Lăsăm oala un minut pe foc, până se îngroaşă compoziţia, apoi o lăsăm la răcit. Într-un bol mai adânc se amestecă untul moale şi zahărul pudră. Se bat cele două ingrediente cu mixerul până compoziţia devine omogenă. După ce compoziţia de budincă s-a răcit, se adaugă, lingură cu lingură, la untul bătut. Se mixează până se încorporează toată budinca.

Tort de ciocolată cu cremă de lapte: preparare glazură

Punem ciocolata, laptele şi zahărul într-o cratiţă mai mică şi punem pe foc, până la se dizvolvă şi se omogenizează. Când compoziţia devine omogenă adăugăm untul, amestecăm până se încorporează complet, apoi luăm glazura de pe foc.

  

Tort de ciocolată cu cremă de lapte: pregătire tort

Se taie pandişpanul în trei blaturi de un cetimetru grosime. Se ia o tava rotundă cu pereţii detaşabili (de dimensiuile pandişpanului) şi se acoperă pereţii şi puţin din fundul tăvii cu folie alimentară.  Punem primul blat (cel tăiat de sus îl punem la bază tortului şi cel de jos îl punem deasupra, pentru că are suprafaţa mai netedă), iar deasupra lui punem jumătate din crema de lapte cu ciocolată albă preparată şi nivelăm. Punem şi cel de-al doilea blat şi restul de cremă, apoi ultimul blat, cel mai nivelat şi drept, de la baza pandişpanului. Se toarnă glazura pe suprafaţa tortului si se nivelează atent cu o paletă sau o lingură. Se topeşte ciocolata albă şi se foloseşte la ornare, după bunul plac. Se lasă tortul la frigider timp de câteva ore, după care se scot pereţii de la formă detaşabila şi folia alimentară şi se mută atent tortul cu paletele pe un platou de tort. 

BucătăriePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite