Terci de ovăz, rețetă cu ingredient-surpriză. Micul-dejun preferat al actriței Jennifer Aniston

0
Publicat:

Mulți oameni așteaptă cu nerăbdare să-și înceapă ziua cu o ceașcă de cafea aburindă, însă unii se delectează cu o porție de terci de ovăz. Dacă ești în căutarea unei noi rețete de terci de ovăz care să-ți răsfețe papilele gustative și care să conțină și proteine, atunci ai nimerit unde trebuie.

Terci de ovăz
Terciul de ovăz este bogat în fibre. Foto: pixabay (Arhivă)

Pe lângă faptul că este gustos și sănătos, terciul de ovăz este o sursă excelentă de fibre și vitamine. În plus, fulgii de ovăz sunt bogați în antioxidanți, te ajută să scapi de kilogramele în plus, scad colesterolul și sunt foarte hrănitori. 

Celebra actriță Jennifer Aniston folosește această rețetă.  

Cum faci terci de ovăz cu albuș de ou 

Poți folosi albușul de ou în orice rețetă de terci, conform thekitchn. Pentru un plus de savoare, poți fierbe fulgii de ovăz în lapte. Ulterior, adaugă vanilie și puțină scorțișoară. Chiar înainte ca terciul de ovăz să fie luat de pe foc, toarnă un albuș de ou (care trebuie bătut bine în prealabil). De menționat este faptul că trebuie să amesteci continuu. 

În final, după ce preparatul este gata, transferă terciul într-un bol și adaugă fructe, nuci, semințe sau unt de arahide. 

Cu toate că nu te tentează să adaugi albuș de ou în terci, trebuie să știi că acesta devine mai pufos. În plus, în funcție de mărimea oului, fiecare albuș adăugat în acest preparat îți poate furniza încă patru grame de proteine. 

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite