Reţete tradiţionale din Germania: varză nouă la cuptor, cu kaizer şi smântână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Varză nemţească cu kaizer şi smântână. FOTO Reţeta Perfectă
Varză nemţească cu kaizer şi smântână. FOTO Reţeta Perfectă

Reţete tradiţionale din Germania. Varza nemţească, din varză nouă, cu kaizer, este una din reţetele culinare delicioase din bucătăria germană, una dintre bucătăriile cu cele mai consistente preparate din lume.

Una din legumele preferate ale nemţilor în mâncare este varza, aşa că vă punem la dispoziţie o reţetă tradiţională din Germania, savuroasă şi simplă de varză nemţească, cu şuncă, smântână şi felii de kaizer, conform retetaperfecta.ro.

Reţete tradiţionale din Germania: ingrediente

2 kg  varză nouă

150 g unt

100 g pesmet

500 g kaizer

300 g smântână

sare

Reţete tradiţionale din Germania: mod de preparare

Se curăţă varza, se spală, se desface în foi şi se opăreşte cu apă clocotită cu sare.

Se tapetează o cratiţă cu unt, se pune un strat de foi mai gros, după care unul de kaizer tăiat felii. Se stropeşte cu smântână şi se pune un alt strat de foi de varză, încă unul de kaizer, după care alt strat de smântână. Se presară pesmet şi se coace la cuptor timp de 50 de minute. Astfel obţineţi una dintre reţetele tradiţionale din Germania.

Citeşte şi:

Varză călită cu ciolan afumat. Reţetă de weekend

Sarmale cu afumătură. Cea mai buna reteta

Atracţia meniului: mâncare de varză murată şi carne tocată

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite