Reţete tradiţionale din Germania: varză nouă la cuptor, cu kaizer şi smântână
0
Reţete tradiţionale din Germania. Varza nemţească, din varză nouă, cu kaizer, este una din reţetele culinare delicioase din bucătăria germană, una dintre bucătăriile cu cele mai consistente preparate din lume.
Una din legumele preferate ale nemţilor în mâncare este varza, aşa că vă punem la dispoziţie o reţetă tradiţională din Germania, savuroasă şi simplă de varză nemţească, cu şuncă, smântână şi felii de kaizer, conform retetaperfecta.ro.
Reţete tradiţionale din Germania: ingrediente
2 kg varză nouă
150 g unt
100 g pesmet
500 g kaizer
300 g smântână
sare
Reţete tradiţionale din Germania: mod de preparare
Se curăţă varza, se spală, se desface în foi şi se opăreşte cu apă clocotită cu sare.
Se tapetează o cratiţă cu unt, se pune un strat de foi mai gros, după care unul de kaizer tăiat felii. Se stropeşte cu smântână şi se pune un alt strat de foi de varză, încă unul de kaizer, după care alt strat de smântână. Se presară pesmet şi se coace la cuptor timp de 50 de minute. Astfel obţineţi una dintre reţetele tradiţionale din Germania.
Citeşte şi:
Varză călită cu ciolan afumat. Reţetă de weekend