Reţetă de sarmale dietetice şi gustoase pentru masa de Crăciun, recomandată de o celebră antrenoare de fitness
0Cunoscuta antrenoare de fitness Cori Grămescu ne-a împărtăşit o reţetă de sarmale dietetice foarte gustoase pe care le puteţi pune pe masa de Crăciun fără să vă stresaţi la gândul că vă veţi îngrăşa. Secretul constă în carnea slabă.
După ce ne-a învăţat cum şi ce să mâncăm de sărbători pentru a nu pierde lupta în faţa kilogramelor, Cori Grămescu ne-a pregătit şi o reţetă de sarmale dietetice, tocmai bune pentru masa de Crăciun sau de Revelion.
Pentru 10 sarmale aveţi nevoie de:
• 400 grame pulpă de curcan dezosată sau carne de vită slabă
• o căpăţână de varză acră
• 100 grame de orez
• 200 grame de ceapă
• 100 grame ulei
• 150-200 grame bulion
• câteva boabe de piper, sare şi fire de cimbru
Mod de preparare
Se spală carnea şi se taie bucăţi. Apoi se îndepărtează excesul de apă cu un şerveţel şi se trece carnea prin maşina de tocat.
Curăţăm ceapa, o spălăm, o tăiem în bucăţi mari şi o trecem prin maşina de tocat. Spălăm orezul şi îl fierbem. Ulterior, scurgem orezul, îl clătim cu apă rece şi îl adăugăm în amestecul de carne şi ceapă. Adăugăm piperul şi sarea şi amestecăm bine întreaga compoziţie.
Îndepărtăm foile de varză şi începem să împăturim sarmalele. Când începem să aşezăm sarmalele în oală, pregătim baza acesteia cu puţină varză tocată.
După ce aranjăm sarmalele în oală, punem firele de cimbru şi câteva boabe de piper pentru aromă. La suprafaţa sarmalelor punem un strat final de varză tocată. Se pun sarmalele la fiert, dacă este necesar se mai poate adăuga puţină zeamă. Când sarmalele sunt aproape gata se poate adăuga puţină apă dacă simţiţi nevoia.
Poftă bună şi sărbători liniştite!