Prăjitură cu seminţe de chia, lămâie şi afine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Seminţele de chia au intrat recent în bucătăriile şi cămările europene şi astfel, şi în cele din România. Consumate ca atare sau înmuiate în apă (se transformă într-un gel) în salate sau iaurturi ele sunt un plus de nutrienţi, acizi graşi Omega 3 şi sunt foarte bune în prevenirea mai multor afecţiuni.

Noi îţi propunem o reţetă uşoară de prăjitură cu seminţe de chia, lămâie şi afine care va fi pe gustul tuturor şi a cărei preparare nu-ţi va lua mai mult de 1 oră. Şi o poţi păstra în frigider chiar şi o lună de zile.

Ingrediente
2 linguri seminţe de chia
2/3 cană de apă
o jumătate cană de ulei de floarea soarelui sau de porumb
3/4 cană zahăr
sucul şi coaja rasă de la o jumătate de lămâie
1 linguriţă esenţă de vanilie
un sfert de cană de suc de mere
1 cană făină
1 linguriţă praf de copt
¾ cană afirne proaspete sau congelate
2-3 linguri zahăr brun

Mod de preparare
Încingi cuptorul. Tapetezi o formă de chec cu hârtie pentru copt. Amesteci într-un bol seminţele de chia cu apa. Laşi 10 minute sau până capătă textura unui gel. Strecori pentru a evita cocoloaşele.

Reţeta completă pe clickpoftabuna.ro

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite