Prăjitură cu seminţe de chia, lămâie şi afine
0Seminţele de chia au intrat recent în bucătăriile şi cămările europene şi astfel, şi în cele din România. Consumate ca atare sau înmuiate în apă (se transformă într-un gel) în salate sau iaurturi ele sunt un plus de nutrienţi, acizi graşi Omega 3 şi sunt foarte bune în prevenirea mai multor afecţiuni.
Noi îţi propunem o reţetă uşoară de prăjitură cu seminţe de chia, lămâie şi afine care va fi pe gustul tuturor şi a cărei preparare nu-ţi va lua mai mult de 1 oră. Şi o poţi păstra în frigider chiar şi o lună de zile.
Ingrediente
2 linguri seminţe de chia
2/3 cană de apă
o jumătate cană de ulei de floarea soarelui sau de porumb
3/4 cană zahăr
sucul şi coaja rasă de la o jumătate de lămâie
1 linguriţă esenţă de vanilie
un sfert de cană de suc de mere
1 cană făină
1 linguriţă praf de copt
¾ cană afirne proaspete sau congelate
2-3 linguri zahăr brun
Mod de preparare
Încingi cuptorul. Tapetezi o formă de chec cu hârtie pentru copt. Amesteci într-un bol seminţele de chia cu apa. Laşi 10 minute sau până capătă textura unui gel. Strecori pentru a evita cocoloaşele.