Partenerul n-are încredere în tine? Găteşte-i o omletă sau oferă-i ciocolată şi relaţia dintre voi se va schimba în bine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La neîncredere nouă, cercetări noi. Astfel au ajuns câţiva cercetători olandezi să descopere că, dacă partenerul n-are încredere în tine, e suficient să-i prepari o omletă. Poţi să-l ospătezi şi cu ciocolată, carne de vită sau spanac, au cam acelaşi efect: sporirea încrederii.

Încrederea se câştigă greu, dar se pierde foarte uşor, umblă vorba în popor. Înainte de a o pierde, te poţi ajuta de omletă pentru a o câştiga. Daily Mail notează că ouăle pe care le bagi în omletă conţin tritofan. Acesta e un acid precursor al serotoninei, veritabil tranchilizant natural. Iar serotonina mai este cunoscut şi drept „hormonul fericirii“.

Câţiva cercetători olandezi au făcut un studiu pe mai mulţi voluntari. Ei i-au împărţit pe aceştia în grupuri şi au început un joc al încrederii. În joc, unul dintre membrii cuplului primeşte nişte bani şi are opţiunea de a-i împrumuta şi celuilalt membru. Dacă face asta, suma iniţială este triplată, iar a doua persoană are de asemenea ocazia să-i dea ceva înapoi. Jocul presupune că prima persoană poate câştiga mai mult, dar asta dacă are încredere în a doua pentru a-i încredinţa o sumă mare de bani în primă fază. 

Celor care au participat la acest studiu le-a fost dat să bea suc de portocale pe care cercetătorii l-au suplimentat cu tritofan. Cei care au băut sucul cu tritofan, au dat cu 40% mai mulţi bani. Cât despre tritofan, acesta este produs în organism în timpul digestiei şi rezultă din anumite proteine. Este şi un sedativ natural în acelaşi timp. Se mai regăseşte în ciocolată, carne roşie, spanac, banane şi în carnea de curcan.

„Am descoperit că oamenii care au primit tritofan au oferit mai mulţi bani decât cei cărora nu le-a fost administrat. Rezultatele noastre arată că vechea zicală conform căreia eşti ceea ce mănânci este în mare măsură adevărată. Mai exact, suplimentarea dietei cu alimente bogate în tritofan poate spori încrederea reciprocă într-un mod uşor, eficient şi benefic“, au apreciat cercetătorii în studiul lor.

Reţetă de omletă pentru creşterea încrederii

Este preluată de la foodstory.ro şi combină două ingrediente bogate în tritofan.

Omleta cu spanac şi brânză de capră

Ingrediente: brânză de capră, unt pentru prăjit, piper negru măcinat, sare de mare, ierburi proaspete, pătrunjel, tarhon, o mână de baby spanac , 2 linguri de smântână sau lapte de cocos, un ou, salată verde.

Metoda de preparare: Scufundă ouăle în apă de la robinet (asta le va aduce la temperatura camerei şi te va ajuta să le gateşti mai uşor). Toacă mărunt ierburile şi spanacul. Adaugă ouăle, smântână, sarea şi piperul şi amestecă-le foarte bine până se combină între ele. Topeşte untul la foc mediu şi întinde-l bine în tigaie. Când începe să prindă o nuanţă maronie, adaugă amestecul de oua şi verdeţuri. Lasă pe foc 1-2 minute, până se coace bine. Pune omleta pe un platou şi umple-o cu salată verde şi brânză.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite