Cum se prepară shaorma de casă cu lipie aburindă şi cartofi crocanţi făcuţi la cuptor
0Pentru pofticioşii care nu au încredere să cumpere shaorma din colţul străzii, gospodinele iscusite au găsit o reţetă ce poate fi pregătită în casă. Cu puţină pricepere, gustul poate fi mult mai bun decât pe care îl cunoaştem cu toţii.
Ingrediente:
Pentru lipii:
- 250 g făină
- 150 ml apă
- 15 g drojdie
- lingură rasă zahăr
- 1/2 linguriţă sare
Pentru umplutură:
- 1 piept de pui dezosat
- 4 linguri ulei
- 3 linguri vin
- sare, după gust
- piper, după gust
- 1 linguriţă boia
- 1 căţel de usturoi
- 5 cartofi mari
- varză proaspătă
- gogoşari în oţet
- castraveţi muraţi
- ketchup dulce
- sos de maioneză
Mod de preparare:
Torni apa într-un ibric, o aşezi pe foc şi o laşi până devine călduţă. Într-un bol, amesteci făina şi sarea. Dizolvi drojdia în puţină apă călduţă cu zahăr, apoi o răstorni peste făină.
Pui apa treptat şi frămânţi până obţii un aluat omogen şi nelipicios. Laşi 30 de minute la crescut.
Presari pe masă puţină făină, rupi 4 bucăţi din aluat şi le întinzi până când devin foarte subţiri. Le coci pe rând într-o tigaie teflonată, fără ulei.
Tai carnea şi o baţi cu ciocanul, având grijă să nu o subţiezi mult.
Separat, amesteci 2 linguri de ulei, vinul, sare, piper, după gust, 1/2 linguriţă boia de ardei, usturoiul pisat, bucăţile de pui şi laşi la frigider 30 de minute.
Încingi o tigaie, rumeneşti carnea, apoi o tai feliuţe, pe lung. Tai cartofii beţişoare. îi amesteci cu restul de ulei, sare, boiaua rămasă, îi pui într-o tavă pe hârtie de copt şi o dai la cuptor. Îi laşi până sunt bine pătrunşi.
Tai varza fideluţe, castraveţii îi faci cubuleţe, iar gogoşarii feliuţe. Iei câte o lipie şi o umpli cu ingredientele pregătite, pui ketchup, maioneză şi rulezi.
Poftă bună!
Sursă: restaurantedelux.ro