Cum se p─âstreaz─â br├ónza proasp─ât─â pentru mai mult timp: trucul care previne formarea mucegaiului ┼či ├«n ce parte a frigiderului se depoziteaz─â VIDEO

0
0
branza ua-reporter.com
Pentru ca brânza să nu se usuce sau să se întărească după ce tăiem o bucată din ea, o soluţie este să ungeţi porţiunea secţionată cu puţin unt. FOTO ua-reporter.com

Brânzeturile proaspete sau maturate se strică destul de repede atunci când nu ţinem cont de nicio regulă de depozitare, cele mai importante legate de umiditate sau de temperatură.

Împachetează brânza în hârtie de copt sau într-o bucată de pânză

Br├ónza nu trebuie l─âsat─â pe farfurie, ├«n frigider, dup─â ce am cump─ârat-o ┼či am despachetat-o, dar nici ├«n ambalajul de la magazin. Fiecare bucat─â de br├ónz─â trebuie ├«mpachetat─â ├«n h├órtie de copt sau h├órtie cerat─â, care ├«i permite s─â respire exact c├ót are nevoie.┬á

Nu folosi┼úi folie de plastic pentru c─â va prinde rapid un miros nepl─âcut. Este indicat─â ┼či o bucat─â de p├ónz─â de bumbac pentru a ├«nf─â┼čura br├ónza, dar aceasta trebuie umezit─â zilinic, pentru c─â absoarbe umiditatea ┼či se usuc─â.

Brânza se depozitează în sertarul pentru legume din frigider 

Brânza nu trebuie păstrată pe rafturile de sus ale frigiderului, pentru că acolo sunt cele mai scăzute temperaturi. Cel mai indicat este să O depozitaţi în sertarul pentru legume, pentru că acolo umiditatea este mai crescută.

Cum faci saramură pentru conservarea brânzei 

Dac─â nu a┼úi cump─ârat br├ónza ├«n cutii cu saramur─â, atunci pute┼úi face ┼či acas─â saramur─â ca s─â p─âstra┼úi br├ónza ├«n borcane sau cutii pentru mai mult timp. O saramur─â concentrat─â pute┼úi ob┼úine din 200 grame de sare la un litru de ap─â, compozi┼úie care se fierbe ├«nainte de a o pune peste br├ónz─â. Saramura r─âcit─â se toarn─â peste bucata de br├ónz─â, iar recipientul se acoper─â cu un capac ┼či se p─âstreaz─â la rece.

Brânza grasă poate fi congelată 

Tipurile de br├ónz─â gras─â sau br├ónza de burduf se p─âstreaz─â la congelator ┼či c├óteva luni, dac─â le ├«mpacheta┼úi ├«n h├órtie cerat─â ┼či apoi le pune┼úi ├«n pungi de plastic pe care a┼úi trecut data c├ónd a┼úi cump─ârat produsul. De asemenea, br├ónza de burduf se poate p─âstra ┼či la borcan, ├«ndesat─â foarte bine cu o lingur─â de lemn ca s─â nu r─âm├ón─â aer ├«ntre straturi, dup─â care acoperi┼úi cu un strat de untur─â.

Unge brânza cu puţin unt după ce tai o bucată

Pentru ca br├ónza s─â nu se usuce sau s─â se ├«nt─âreasc─â dup─â ce t─âiem o bucat─â din ea, o solu┼úie este s─â unge┼úi por┼úiunea sec┼úionat─â cu pu┼úin unt. ├Ändep─ârta┼úi stratul de unt c├ónd vre┼úi s─â t─âia┼úi o alt─â bucat─â ┼či repeta┼úi procedura.

Zahărul previne formarea mucegaiului 

De asemenea, un cub de zah─âr pus ├«n cutia cu br├ónz─â din frigider sau ├«n ambalajul ├«n care am ├«mpachetat-o previne depunerea mucegaiului ┼či, astfel, br├ónza se va p─âstra proasp─ât─â pentru un timp ├«ndelungat.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite