Cum să pregăteşti cea mai bună prăjitură cu mac, cartofi şi gem de căpşuni
0Cartoful ne scoate din orice încurcătură, asigurând mese consistente, ieftine şi gustoase. Dar puţini dintre noi am pregătit deserturi delicioase cu această legumă. Ce zici de o prăjitură cu mac, gem de căpşuni şi cartofi?
Ingrediente
250 g cartofi (2 cartofi potriviţi)
5 ouă
200 g unt
150 g zahăr pudră
1 esenţă de vanilie
coaja rasă de la o lămâie
50 g zahăr tos
250 g făină
1 praf de copt
100 g mac
sare
Pentru umplutură:
450 g gem de căpşuni
Pentru decor:
50 g zahăr pudră
aromatizat cu vanilie
Preparare
Fierbi cartofii curăţaţi în apă cu un praf de sare, îi scurgi, îi laşi să se răcească şi îi pasezi bine.
Mixezi untul cu zahărul pudră şi esenţa de vanilie, adaugi treptat gălbenuşurile, coaja rasă de lămâie şi un vârf de cuţit cu sare.
Baţi albuşurile spumă tare cu zahărul tos şi le încorporezi în amestecul de gălbenuşuri.
Află reţeta completă de prăjitură cu mac şi cartofi, pe clickpoftabuna.ro