Sâmbătă, 11 Octombrie 2025
Home
Știri interne
Știri locale
Știri externe
Politică
Economie
Sport
Stil de viață
Showbiz
Opinii
Video
Adevărul de weekend
Anunțuri în ziar
Ultimele știri ⏱️
Război în Ucraina
Război în Israel
Istoria zilei
Alegeri Republica Moldova 2025
Bucătărie
Pagina 52
Cum prepari un delicios cheesecake în trei culori
O delicatesă americană poate fi pregătită fără efort şi la tine în bucatarie. Astăzi îţi propunem cheesecake în trei culori pentru ocazii festive....
Bucătărie
12 mai 2017
5 paşi pentru a pregăti chifteluţe suedeze ca la carte
Delicioasele chifteluţe suedeze, la fel ca toate reţetele tradiţionale, au sute poate chiar mii de variante, dar ceea ce au aproape toate în comun este faptul că sunt făcute din carne tocată de porc şi de vită, conţin lapte şi pâine (ca agent care le...
Bucătărie
11 mai 2017
Tot ce trebuie să ştii despre grăsimile saturate şi nesaturate. Care dintre ele sunt bune şi ce efecte au asupra organismului tău
Asociate de obicei cu mâncarea săracă în nutrimenţi şi creşterea în greutate, grăsimile sunt evitate de cei care îşi doresc un stil de viaţă sănătos. Organismul are însă nevoie de ele, iar eliminarea totală din meniu nu este o soluţie optimă. Iată ca...
Bucătărie
10 mai 2017
Tort de morcovi pentru piticii pofticioşi
Mămicile micilor pofticioşi îi pot surprinde pe aceştia cu un desert pe bază de morcovi. Pe lângă faptul că este delicios, tortul de morcovi este şi frumos colorat, stârnind interesul piticilor....
Bucătărie
10 mai 2017
Quiche Lorraine sau tarta franţuzească – Istoria unui preparat gustos care i-a cucerit pe nemţi
Deşi quiche este în prezent un preparat clasic al bucătăriei franţuzelşti, aceasta îşi are originile, de fapt, în Germania, în ţinutul medieval Lothringen, care era sub stăpânire germană, scrie presa străină. Această regiune a fost mai târziu numită ...
Bucătărie
09 mai 2017
Tartă aperitiv cu dovlecei şi morcovi, ideală pentru micul dejun
Dacă vreţi să vă surprindeţi familia sau invitaţii cu un preparat de sezon, vă recomandăm tarata aperitiv cu dovlecei şi morcovi. Rapidă şi delicioasă, reţeta este gata în nu mai mult de o oră....
Bucătărie
08 mai 2017
Ce alimente cresc colesterolul
Colesterolul crescut poate duce în timp la îngroşarea arterelor şi chiar la apariţia unor probleme de inimă, de aceea este bine ca valorile lui să rămână în limitele normale. Află ce alimente este bine să eviţi în cantităţi mari pentru a nu îţi pune ...
Bucătărie
08 mai 2017
5 paşi pentru pregătirea salatei perfecte
Salatele făcute cu verdeaţă proaspătă, o multitudine de legume, cereale integrale şi nuci prăjite sunt un deliciu. Reprezintă o masă completă şi îţi permit să mănânci un castron mare fără să suporţi consecinţe negative. Iată câteva sugestii pentru o ...
Bucătărie
08 mai 2017
Trucuri în bucătărie: cum să toci ceapă fără să lăcrimezi şi cum elimini excesul de grăsime din mâncare
Pentru îndepărtarea rapidă a seminţelor din legume, decojirea uşoară a citricelor sau tocatul cepei fără lacrimi, există câteva trucuri care vă vor face munca mai uşoară....
Bucătărie
06 mai 2017
Cheddar, feta sau mozzarella: care sunt cele mai nutritive tipuri de brânză pe care le poţi mânca
Te numeri printre fanii înrăiţi ai brânzeturilor? Atunci trebuie să afli mai multe lucruri despre valoarea nutriţională a diferitelor tipuri de brânză. Minunata brânză este acel aliment care are un gust bun în aproape orice combinaţie pe care ţi-o po...
Bucătărie
05 mai 2017
Cheesecake delicios cu zmeură şi ciocolată
Dacă vă doriţi să pregătiţi un desert special pentru prieteni sau familie, vă recomandăm o prăjitură americană delicioasă, o combinaţie excelentă de brânză cu zmeură....
Bucătărie
04 mai 2017
Care sunt îndulcitorii naturali cu care poţi înlocui zahărul
Zahărul este periculos pentru sănătate, nu aduce nici un aport nutriţional, iar prin rafinare ajunge să aibă în compoziţie numeroase chimicale. Există câţiva îndulcitori naturali cu care îl poţi înlocui.
Bucătărie
04 mai 2017
Ce te îngraşă mai tare: berea sau vinul?
Fie că ţii sau nu la silueta, ai auzit măcar o dată că „berea îngraşă“ sau că un „un pahar de vin roşu, băut seara, te ajută să slăbeşti“. Însă e bine să ţii cont de recomandările medicilor nutriţionişti în ceea ce priveşte consumul de alcool şi să n...
Bucătărie
03 mai 2017
Cum preparăm deliciosul tort Krantz pentru momente festive
Tort Krantz, un desert recomandat pentru momentele festive, este potrivit pentru cei care iubesc gustul crocant de nucă....
Bucătărie
03 mai 2017
Nitriţi vs nitraţi. Care aditivi sunt sănătoşi şi care periculoşi?
Cu siguranţă ţi-ai aruncat ochii pe eticheta produselor şi ai văzut pe lista de ingrediente cuvintele nitraţi şi nitriţi. Însă, nu de fiecare dată aceştia indică un aditiv alimentar periculos. Află care ste diferenţa între nitraţi şi nitriţi!...
Bucătărie
02 mai 2017
Tort răcoritor cu vanilie şi căpşuni
Au apărut căpşunile pe piaţă, iar un desert delicios cu aceste fructe zemoase şi parfumate este numai bun pentru încântarea pofticioşilor din familie. Tortul răcoritor cu vanilie şi căpşuni este uşor de preparat şi foarte spornic....
Bucătărie
01 mai 2017
Reţetă de tort inedit cu ruladă şi banane
Dacă nu ştiţi ce să alegeţi între tort şi ruladă, puteţi prepara un desert care să le conţină pe ambele. Tortul cu ruladă şi banane va uimi musafirii prin inventivitate şi gust....
Bucătărie
01 mai 2017
Alimente care nu sunt atât de sănătoase pe cât am fost făcuţi să credem
Cu toţii ne dorim un regim alimentar cât mai echilibrat, motiv pentru care se întâmplă deseori să consumăm produse pe care am fost convinşi să le considerăm alternative „mai sănătoase“, dar care, în realitate, reprezintă exact opusul. Vă prezentăm în...
Bucătărie
30 apr. 2017
13 alimente care nu sunt ceea ce par: cum ne mint producătorii că ceea ce cumpărăm este natural
Nu toate companiile sunt oneste faţă de clienţii lor. Uneori, atunci când mergem la cumpărături şi luăm un anumit produs nici nu ştim de fapt din ce e făcut. Site-ul „Bright Side“ a analizat mai multe alimente şi le-a scos la iveală dedesubturile.
Bucătărie
29 apr. 2017
De ce nu e bine să ţii ouăle pe uşa frigiderului. Cum îl organizezi ca să păstrezi alimentele proaspete
Frigiderul tău nu este un simplu dulap în care arunci la întâmplare mâncarea. Este un aparat electrocasnic care te ajută să îţi păstrezi gustările preferate, condimentele şi alimentele în condiţii optime. Dacă vrei să te bucuri de prospeţimea aliment...
Bucătărie
27 apr. 2017
7 alimente de evitat în supermarketuri: de ce nu este indicat să cumpăraţi pâine, mezeluri, condimente măcinate sau salată ambalată
De prea multe ori nu ne gândim la ceea ce luăm în grabă de pe rafturile supermarketurilor, dar acest lucru ne poate pune în pericol sănătatea. Bright Side ne arată care sunt produsele pe care nu ar trebui niciodată să le puneţi în coş şi motivele pen...
Bucătărie
27 apr. 2017
4 deserturi pe care poţi să le mânânci chiar dacă eşti la dietă
Deserturile reprezintă acel deliciu care dă sens unei mese. Dar dacă eşti la dietă acest deliciu poate să nu fie indicat. Cu toate acestea, există mai multe deserturi pe care le poţi încerca chiar şi la dietă.
Bucătărie
25 apr. 2017
Sarea sau zahărul? Care este mai periculos pentru sănătate?
În aceste zile se discută despre moderaţia în alimentaţie. Însă, ce înseamnă această moderaţie? Cât zahăr sau sare avem voie să consumăm zilnic fără să ne punem sănătatea în pericol?...
Bucătărie
25 apr. 2017
Fursecuri delicioase cu aluat din nucă de cocos
Dacă nu sunteţi adepţii deserturilor pline de făină, astăzi vă propunem o reţetă de fursecuri cu doar două linguri din acest ingredient. Nuca de cocos este baza aluatului, aceasta oferind fursecurilor o aromă specială....
Bucătărie
25 apr. 2017
Trucuri din bucătărie: cum obţii un cheesecake perfect
Ţi se poate întâmpla şi ţie. Chiar dacă alegi reţeta perfectă de cheesecake, te înarmezi cu cele mai bune ingrediente şi petreci câteva ore bune în bucătărie, uneori rezultatul este dezamăgitor, iar desertul nu se ridică la înălţimea aşteptărilor tal...
Bucătărie
24 apr. 2017
Chec aperitiv cu ceapă verde şi caşcaval FOTO
Pentru dimineţile în care sunteţi pe fugă şi nu aveţi timp să pregătiţi micul dejun, vă recomandăm spornicul chec aperitiv care poate fi păstrat la frigider şi servit mâncăcioşilor care iubesc gustul de ceapă verde şi caşcaval....
Bucătărie
23 apr. 2017
Metode prin care îndepărtezi pesticidele din fructe şi legume
O parte din pesticidele folosite pentru a grăbi dezvoltarea plantelor sau pentru a îndepărta anumiţi dăunători intră în coaja şi miezul fructelor şi legumelor. Dacă se află într-o cantitate mare, ele pot duce la apariţia unor probleme de sănătate....
Bucătărie
21 apr. 2017
Cum să ai mai puţine toxine în meniu
Zi de zi suntem supuşi unei invazii de toxine care ne ameninţă sănătatea. Pentru a limita aportul lor prin alimentaţie, este bine sa ţii cont de câteva sfaturi....
Bucătărie
21 apr. 2017
Unul dintre cei mai buni patiseri francezi a dezvăluit reţeta pentru o delicioasă tartă cu zmeură şi ciocolată
Éric Lanlard, unul dintre cei mai buni şi mai apreciaţi patiseri din Franţa, a dezvăluit pentru The Telegraph reţeta sa pentru o tartă delicioasă cu zmeură şi ciocolată.
Bucătărie
21 apr. 2017
Trucuri în bucătărie: cum să scapi de mirosul din frigider într-un mod simplu şi să păstrezi prăjiturile proaspete mai mult timp
Pentru a economisi bani şi timp există câteva trucuri care vă pot salva la nevoie. Acestea pot fi aplicate când vreţi să scăpaţi de mirosurile din frigider, să păstraţi fructele proaspete mai mult timp sau să beţi un vin pe care aţi uitat să-l lăsaţi...
Bucătărie
20 apr. 2017
Cum cureţi vasele, în funcţie de materialele din care sunt făcute
După mesele îmbelşugate de Paşte, cel mai probabil în chiuveta ta s-au strâns mormane de vase murdare, tigăi, oale, crătiţi, farfurii şi tăvi pline de resturi de drob sau de grăsime.
Bucătărie
19 apr. 2017
Ingredientul secret şi tehnica marilor bucătari pentru prepararea cartofilor crocanţi la exterior şi pufoşi în interior
Dacă niciodată nu v-au ieşit cartofii exact ca la restaurant, ar trebui să luaţi în calcul învăţarea unei tehnici speciale şi adăugarea ingredientului pe care îl folosesc bucătarii din marile restaurante. Specialiştii explică grosimea la care trebuie...
Bucătărie
19 apr. 2017
Cum prepari deliciosul desert italian Panna Cotta cu zmeură
Se spune despre Panna Cotta că este unul din cele mai bune deserturi. Pe lângă gustul desăvârşit, desertul italian este şi foarte uşor de preparat.
Bucătărie
19 apr. 2017
← Pagina 51
Pagina 53 →