Sâmbătă, 11 Octombrie 2025
Home
Știri interne
Știri locale
Știri externe
Politică
Economie
Sport
Stil de viață
Showbiz
Opinii
Video
Adevărul de weekend
Anunțuri în ziar
Ultimele știri ⏱️
Război în Ucraina
Război în Israel
Istoria zilei
Alegeri Republica Moldova 2025
Bucătărie
Pagina 53
7 alimente care expiră înainte de termenul de valabilitate
Cu siguranţă faci des curat în frigider şi arunci alimentele care au depăşit termenul de valabilitate. Însă cât de frecvent verifici termenul de valabilitate al alimentelor din dulap? Unele dintre ele, deşi încă nu au depăşit termenul de valabilitate...
Bucătărie
18 apr. 2017
Cea mai simplă reţetă de pască cu brânza şi stafide. Trucuri pentru a obţine cea mai cremoasă umplutură
Apetisanta pască nu trebuie să lipsească de pe masa de Paşte. Conform tradiţiei, pasca se coace în Joia Mare, niciodată în Vinerea Neagră, deoarece această zi este una de doliu. Fie că este simplă cu brânză, cu ciocolată, smântână sau în alte combina...
Bucătărie
14 apr. 2017
10 idei creative pentru vopsirea ouălor de Paşte
Chiar dacă ouăle de Paşte trebuie să fie roşii, pentru a întruni simbolistica religioasă, există şi idei creative prin care masa pascală să fie mai colorată şi mai diversificată graţie unor idei inedite cu ajutorul cărora poţi colora simbolul sărbăto...
Bucătărie
14 apr. 2017
Cum să alegi cosmeticele pentru cadourile de Paşte
Pentru darurile de Paşte, te tentează să cumperi cosmetice sau produse de machiaj pentru cei dragi? Află cum să le alegi şi cum să le citeşti etichetele!...
Bucătărie
13 apr. 2017
Cum obţii cea mai fragedă friptură de miel. Ce condiment nu trebuie să lipsească din marinată
Indiferent dacă foloseşti un grătar pe lemne în aer liber, cuptorul aragazului sau tigaia grill, vei avea nevoie de doar câteva minute pentru a găti cotletele de miel sau coastele împănate de miel pentru a obţine friptura perfectă....
Bucătărie
13 apr. 2017
Cum se prepară deliciosul cozonac raw vegan VIDEO
Anca Alungulesei, expert în nutriţie şi specialist în deserturi raw vegan, ne-a arătat cum se prepară cozonacul fără făină sau zahăr, excelent pentru cei care au ales un stil de viaţă sănătos....
Bucătărie
13 apr. 2017
Reţeta de cozonac moldovenesc cu nucă. Sfaturi de la gospodine pentru cozonaci pufoşi
Proba cozonacilor poate să le pună la grea încercare chiar şi pe cele mai experimentate gospodine. În decursul anilor, acestea au învăţat însă mici secrete care să le asigure reuşita. Şi ne-au împărtăţit şi nouă câteva din trucurile lor....
Bucătărie
12 apr. 2017
Cum să fierbi ouăle perfecte de Paşte: metoda în şapte paşi care te scapă de gălbenuşul gri-verzui
Vopsitul ouălor de Paşte este o tradiţie frumoasă, dar fierberea acestora este un proces destul de enervant şi complicat. De multe ori arată minunat la exterior, însă în interior se întâmplă să descoperi gălbenuşuri gri-verzui pe care nimeni nu vrea ...
Bucătărie
12 apr. 2017
Cum prepari o friptură de miel fragedă şi cel mai bun stufat de miel pentru masa de Paşte: reţetele tradiţionale ale Mariei Burlacu
Pentru pasionaţii de gătit care vor să-şi surprindă familia pregătind singuri masa de Paşte, bucătarul-şef Maria Burlacu a dezvăluit reţete pentru două dintre tradiţionalele preparate: stufat de miel şi friptură de miel la cuptor.
Bucătărie
12 apr. 2017
Motivul pentru care cafeaua este mai bună cu sare: ce spun oamenii de ştiinţă
Un studiu recent a scos la iveală beneficiile sării în cafea. Ionii de sodiu din sare schimbă gustul obişnuit al cafelei, contribuind la îmogăţirea aromei....
Bucătărie
12 apr. 2017
Reţeta rapidă de pască fără aluat
Dacă vreţi să vă surprindeţi familia şi prietenii de sărbători cu o altfel de pască, vă recomandăm varianta fără aluat. Rapidă şi extrem de gustoasă, aceasta are ca ingredient pricipal brânza de vaci.
Bucătărie
11 apr. 2017
Cum prepari delicioasa prăjitură „felie cu nucă“
Dacă încă nu aţi stabilit ce desert să faceţi de Paşte, vă propunem reţeta de prăjitură felie cu nucă. Iubitorii gustului de nucă vor descoperi un dulce de care se vor îndrăgosti, rapid şi uşor de preparat.
Bucătărie
08 apr. 2017
Cum îţi dai seama dacă peştele este cu adevărat proaspăt
Pentru că se apropie sărbătoarea Floriilor şi cu această ocazie este dezlegare la peşte, pieţele şi magazinele de specialitate vor fi pline de tot felul de sortimente de peşte....
Bucătărie
07 apr. 2017
Sucuri naturale care, băute înainte de culcare, te ajută să scapi de grăsimea de pe abdomen
Site-ul Bright Side a întocmit o listă de reţete de sucuri naturale, preparate în casă, care te vor ajuta să fii mai sănătos, să elimini surplusul de grăsime şi să capeţi mai multă energie.
Bucătărie
06 apr. 2017
Cum prepari cel mai bun drob de miel după reţeta lui Radu Anton Roman
Drobul de miel este un preparat nelipsit de pe masa de Paşte, iar pentru a vă asigura că va ieşi delicios vă prezentăm reţeta celebrului Radu Anton Roman.
Bucătărie
06 apr. 2017
Cum prepari cel mai bun şi mai pufos cozonac de Paşte: trucuri dezvăluite de bucătarul-şef Cătălin Scărlătescu
Pentru că se apropie Paştele, iar un desert traditional românesc cum este cozonacul nu poate lipsi de pe masa de sărbători, bucătarul-şef Cătălin Scărlătescu împărtăşeşte câteva dintre trucurile ce te vor ajuta să pregăteşti cel mai bun cozonac.
Bucătărie
05 apr. 2017
Mituri în bucătărie pe care nu ar trebui să le mai credeţi: se pune sau nu smântână în spaghetele carbonara şi cât de necesar este untul în reţetele de biscuiţi
Fie că este vorba de paste, supă de tăiţei sau tocăniţă de vită, s-ar putea să descoperi că reţeta pe care o foloseai până acum este greşită. Specialiştii în gastronomie explică de ce nu se pune smântână în pastele carbonara sau cum sunt condiţionate...
Bucătărie
05 apr. 2017
Gordon Ramsay a dezvăluit care este tipul de mâncare de care nu se atinge niciodată: „Am lucrat pentru astfel de companii, aşa că ştiu de unde provine“
Celebrul bucătar britanic Gordon Ramsey a dezvăluit care este singurul tip de mâncare de care nu s-ar atinge niciodată, motivele sale fiind foarte întemeiate.
Bucătărie
03 apr. 2017
Tort delicios cu ananas, căpşune şi frişcă
Iubitorii de căpşune au motive de bucurie. Pe piaţă deja au început să apară gustoasele fructe, iar un tort răcoritor la care se adaugă ananas, multă cremă şi frişcă va fi numai bun de savurat împreună cu prietenii şi familia....
Bucătărie
03 apr. 2017
Bile cu rom: un desert simplu pentru desfătarea papilelor gustative
Un desert uşor de preparat, gustos şi pe gusturile multora, bilele cu rom pot să îi satisfacă şi pe cei mai pretenţioşi dintre pofticioşi.
Bucătărie
31 mart. 2017
Chec pufos cu dovleac, nuci şi stafide
Pentru pofticioşii care iubesc gustul de dovleac, vă propunem reţeta de chec pufos cu dovleac, nuci şi stafide. Cu o culoare intensă şi un gust excelent, sigur va fi pe lista deserturilor preferate ale familiei şi prietenilor....
Bucătărie
31 mart. 2017
Cabană cu pişcoturi, banane şi vanilie
Un desert rapid, uşor şi foarte bun, cabana cu pişcoturi, banane şi vanilie poate să fie pe placul oricui, iar timpul de pregătire este unul rapid
Bucătărie
30 mart. 2017
Carne de vită cu legume, la cuptor
Fierul din carnea de vită se absoarbe foarte bine în organism, aşa că este indicat sa o incluzi în alimentaţia ta, din când în când. Încearcă o reţetă cu legume la cuptor, care îi dau un plus de savoare.
Bucătărie
28 mart. 2017
Cel mai fin tort cu cremă de zmeură şi ciocolată
Luna lui Mărţişor merită încheiată aşa cum se cuvine: cu o felie de tort delicios de ciocolată şi cu multă voie bună!
Bucătărie
28 mart. 2017
Quesadilla grecească, cu spanac şi sos tzatziki
Ce poate fi mai delicios decât această quesadilla, preparată după o reţetă grecească? Minunatul preparat conţine legume care sunt la mare căutare primăvara, precum ceapa verde şi spanacul. Ca orice preparat grecesc care se respectă, feliile de quesad...
Bucătărie
28 mart. 2017
Chec cu dovlecei şi cartofi dulci
Această reţetă simplă îţi demonstrează că un preparat gustos şi săţios nu înseamnă neapărat că te şi îngraşă. De asemenea, este bogată în elemente nutritive, aşa că atunci când eşti la dietă şi vrei să slăbeşti, poţi mânca o felie sau două de chec cu...
Bucătărie
28 mart. 2017
Prăjitură cu ananas şi cocos, fără adaos de făină sau zahăr
Pentru copiii pofticioşi pe care părinţii încearcă să-i ţină departe de dulciurile care conţin foarte mult zahăr, vă propunem reţeta de prăjitură cu ananas şi cocos, uşor de preparat şi foarte gustoasă....
Bucătărie
28 mart. 2017
Ruladă de cacao cu banane şi mascarpone
La final de săptămână, alege un desert apetisant, precum această ruladă cu banane. Blatul pufos de cacao este completat de o delicioasă umplutură pe bază de brânză mascarpone.
Bucătărie
27 mart. 2017
Sarmale de ştevie, reţetă de sezon
Cunoscută la noi în ţară şi sub numele de Dragavei sau ştevie creaţă, această plantă (Rumex crispus) are frunze lungi şi comestibile, pe care le poţi folosi inclusiv în reţetele de sarmale. Aşa că primăvara aceasta profită de oferta de ştevie de pe t...
Bucătărie
27 mart. 2017
Pâine din făină integrală şi tărâţe
Pâinea făcută în casă este mult mai sănătoasă decât cea cumpărată, iar atunci când timpul îţi permite merită să încerci o reţetă din făină integrală şi tărâţe, foarte gustoasă şi în acelaşi timp uşor de preparat....
Bucătărie
27 mart. 2017
Cheesecake cu cacao la cuptor cu fulgi de cocos
Această prăjitură este preparată după o reţetă germană. Este imposibil să nu-ţi iasă, dacă urmezi, pas cu pas, toate indicaţiile....
Bucătărie
27 mart. 2017
Turtă dulce cu scorţişoară şi miere, făcută în casă
Pentru copiii pofticioşi, dar şi pentru adulţii cărora li s-a făcut dor de desertul copilăriei, vă propunem reţeta de turtă dulce cu miere, făcută în casă.
Bucătărie
27 mart. 2017
Bărcuţe sărate cu cremă de brânză şi mărar, ideale pentru mic dejun
De origine turcească, bărcuţele cu brânză şi mărar pot fi un ideal mic dejun, pacheţel pentru şcoală sau chiar un aperitiv într-o zi în care primiţi în vizită rudele şi prietenii....
Bucătărie
25 mart. 2017
← Pagina 52
Pagina 54 →