5 moduri în care poţi prepara musacaua
0Cunoscută mai degraba ca o mâncare grecească, musacaua îşi are originea undeva în Arabia. Reţeta, care reuneşte laolalta legume, carne şi condimente dintre cele mai neobişnuite, a pătrunsîn Europa din bucătăria vechiului Imperiu Otoman, de unde a trecut la greci şi mai apoi în restul continentului.
Ingrediente
2 vinete mari, tăiate în felii groase de 1 cm
2 linguri ulei de măsline (pentru vinete)
1 lingură ulei de măsline (pentru umplutură)
1 ceapă tocată
2 căţei de usturoi, pisaţi
700 g carne de vită tocată
400 g roşii tocate
3 linguri pastă de tomate
1 cană supă de vită
1½ linguriţă zahăr
2 linguriţe oregano uscat
¾ linguriţă sare
Pentru sosul bechamel
4 linguri unt
5 linguri făină
3 cană lapte
¼ linguriţă nucşoară
½ cană parmezan răzuit
1 ou + 1 gălbenuş
sare
piper
Pentru topping
⅓ cană pesmet
Descoperă cele cinci moduri în care poţi prepara musacaua pe clickpoftabuna.ro.
Vezi cum se face cea mai bună mâncare de fasole cu crane de vită.