5 moduri în care poţi prepara musacaua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cunoscută mai degraba ca o mâncare grecească, musacaua îşi are originea undeva în Arabia. Reţeta, care reuneşte laolalta legume, carne şi condimente dintre cele mai neobişnuite, a pătrunsîn Europa din bucătăria vechiului Imperiu Otoman, de unde a trecut la greci şi mai apoi în restul continentului.

Ingrediente

2 vinete mari, tăiate în felii groase de 1 cm
2 linguri ulei de măsline (pentru vinete)
1 lingură ulei de măsline (pentru umplutură)
1 ceapă tocată
2 căţei de usturoi, pisaţi
700 g carne de vită tocată
400 g roşii tocate
3 linguri pastă de tomate
1 cană supă de vită
1½ linguriţă zahăr
2 linguriţe oregano uscat
¾ linguriţă sare

Pentru sosul bechamel
4 linguri unt
5 linguri făină
3 cană lapte
¼ linguriţă nucşoară
½ cană parmezan răzuit
1 ou + 1 gălbenuş
sare
piper

Pentru topping
⅓ cană pesmet

Descoperă cele cinci moduri în care poţi prepara musacaua pe clickpoftabuna.ro.

Vezi cum se face cea mai bună mâncare de fasole cu crane de vită.

Află cum se prepară mâncarea de bame.

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite