Drob vegan din ciuperci şi verdeţuri, o reţetă plină de savoare şi uşor de făcut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reţeta de drob din ciuperci şi verdeţuri este ideală pentru masa de Paşte în cazul în care aţi renunţat la carne şi aţi ales stilul alimentar vegan. Pe lângă faptul că este foarte gustos, timpul de preparare este şi foarte scurt.

Ingrediente:

-500 grame ciuperci proaspete

-2 cepe mari

-2 legături de pătrunjel proaspăt

-2 legături de ceapă verde şi una de usturoi verde

- 5 linguri făină integrală

-sare neiodata, după gust

-o linguriţă amestec ierburi italieneşti

-ulei de masline extra virgin

Mod de preparare:

Ciupercile se curăţă, se spală şi se taie bucăţele. Se pun într-o cratiţă sau într-o tigaie, la foc mic, până ce lasă apă, apoi se adaugă ceapa, tăiată cubuleţe. Se lasă la foc mic, până ce apa din legume s-a evaporat. Cât stau ciupercile şi ceapa pe foc, se mărunţeşte verdeaţa, se adaugă condimentele şi se amestecă totul într-un bol generos. După ce oprim focul, adăugăm la verdeaţă, ciupercile şi ceapa, împreună cu vreo 5 linguri de făină integrală, pentru omogenizarea compoziţiei, şi 2 linguriţe de turmeric.

image

Compoziţia se pune într-o formă de chec sau cozonac, tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptorul care a fost încins în prealabil la 180 de grade Celsius, unde stă aproximativ 40 de minute. 

image

Când s-a rumenit drobul, îl lăsăm să se răcească puţin iar apoi îl ungem cu ulei de masline. Drobul se scoate apoi cu grijă din tavă, se taie în porţii mai măricele, să nu se sfărâme şi se serveşte cu salată verde.

Sursă: liorisme.com

Bucătărie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite