VIDEO Blocuri optice noi şi motoare mai performante pentru facelift-ul Audi A7

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Audi
FOTO Audi

Ajuns la jumătatea ciclului de viaţă, Audi A7 a primit un facelift consistent după unii, discret după alţii. Lăsând la o parte subiectivitatea, remarcăm faptul că liftback-ul german a beneficiat de un upgrade orientat pe două axe: aspect şi tehnologie.

Conform celor două direcţii amintite mai sus, noul Audi A7 se remarcă datorită proaspetelor intervenţiii ale designer-ilor şi inginerilor din Ingolstadt. Primii au intregrat la nivelul părţii frontate o grilă redesenată, mai elegantă, blocuri optice cu LED în standard (Matrix LED - disponibil opţional) şi un spoiler faţă nou. Partea dorsală a beneficiat şi ea de adoptarea blocurilor optice LED şi propune o bară cu design proaspăt.

Esteticienii Audi s-au implicat serios şi în design-ul interior, habitaclul beneficiind acum de câteva materiale noi şi o paletă de culori revizuită. Axa modificărilor de ordin estetic se opreşte aici, mai departe intrând în scenă motoriştii germani.

Astfel, sub capota facelift-ului A7 găsim două populsoare pe benzină şi trei diesel-uri, aflate în intervalul de putere 218 - 333 CP. Dintre acestea se face remarcată versiunea 3.0 TDI, care produce mai nou 272 CP. Consumatoarea cu pipeta din gamă, varianta A7 ultra, pune la dispoziţia roţilor faţă 218 CP şi returnează parametri precum 4.7 litri / 100 kilometri consumaţi în regim mixt şi emisii de 122 grame CO2 / kilometru.

Pretenţioşii pot opta pentru versiunea mai sportiva S7, care asfaltează 450 CP prin intermediul sistemului de tracţiune integrală quattro şi la nevoie va opri din funcţionare patru cilindri cu ajutorul sistemului COD (Cylinder On Demand). Pasionaţii de combustibil diesel pot beneficia de un maxim de 320 CP, oferiţi de acelaşi 3.0 TDI, în configuraţia Biturbo.

Primul Audi A7 facelift va clipi din LED-uri spre sfârşitul verii acestui an şi va scoate din buzunarele şoferilor minim 51.300 de euro (preţ de pornire valabil în Germania). Fratele mai agresiv, S7, nu se va mulţumi cu atât şi va răcni din toate cele patru evacuări pentru un preţ de pornire de 82.300 de euro.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite