Primele 1.000 de maşini electrice Dacia Spring au ajuns deja la clienţii români. Care sunt judeţele cu cele mai multe comenzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacia Spring se bucură de succes şi la nivel european FOTO: Renault România
Dacia Spring se bucură de succes şi la nivel european FOTO: Renault România

În mai puţin de o lună de la începutul livrărilor, Dacia Spring, primul automobil electric al mărcii româneşti deţinute de grupul Renault, a ajuns deja la primii 1.000 de clienţi din ţara noastră.

După cum precizează reprezentanţii Dacia, aproximativ o treime dintre vehiculele livrate au ajuns în posesia unor clienţi din Bucureşti şi din judeţul Ilfov. Volume importante ale livrărilor de Dacia Spring au fost înregistrate şi în judeţele Timiş, Iaşi, Cluj şi Braşov. Majoritatea covârşitoare a clienţilor (95%) a dorit să dispună şi de sistemul de încărcare rapidă la bornă de curent continuu, oferit opţional. Modelul este echipat în serie cu un cablu mode 3 (7KW AC) pentru wallbox.

Albastrul se afirmă deja drept culoarea preferată de clienţii primului model 100% electric din gama Dacia, 40% dintre vehiculele livrate în luna octombrie având această nuanţă de caroserie.

Fabricată în China, Dacia Spring dispune de un motor electric de 33 KW (45 CP), cuplat cu o baterie de 26,8 KWh care asigură o autonomie de 230 km conform ciclului WLTP şi de 305 km conform ciclului WLTP City (care cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat).

Modelul beneficiază, în serie, de numeroase echipamente de siguranţă, printre care: limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forţei de frânare, 6 airbag-uri, apel de urgenţă (buton SOS), aprindere automată a farurilor şi frânare automată de urgenţă.

Garanţia oferită de producător este de trei ani sau 100.000 km pentru vehicul şi de 8 ani sau 120.000 km pentru bateria electrică.

Mai trebuie spus că la sfârşitul lunii octombrie, Dacia Spring ajunsese deja la peste 30.000 de comenzi în toată Europa.

Vă mai recomandăm şi:

Vânzările globale ale Dacia au crescut spectaculos. Dacia Spring a ajuns deja la 10.000 de precomenzi

Dacia Spring şi-a început asaltul asupra pieţei europene de maşini electrice

Auto



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite