FOTO VIDEO BMW dezvăluie Vision Neue Klasse. Cum arată bolidul-concept care deschide drumul către era electrică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constructorul german de automobile de lux BMW a făcut un pas important către viitorul mobilității electrice prin prezentarea mult așteptatului său concept-car electric, Vision Neue Klasse. Acest vehicul revoluționar marchează începutul unei noi ere pentru renumita marcă auto.

Cea mai recentă creație a echipei de design de la BMW servește drept precursor al viitoarei generații de vehicule electrice a companiei, anunțând zorii unei transformări remarcabile în peisajul auto. Vision Neue Klasse introduce o platformă avansată care va sta la baza următoarei linii de vehicule electrice BMW, a cărei producție este programată să înceapă în 2025.

Una dintre trăsăturile definitorii ale acestei platforme inovatoare este reprezentată de cea de-a șasea generație de celule de baterii BMW, o evoluție care promite să îmbunătățească atât viteza de încărcare, cât și autonomia de rulare cu până la 30%.

Acest salt înainte în tehnologia bateriilor se traduce printr-o creștere remarcabilă de 25% a eficienței generale a vehiculului, stabilind un nou standard de performanță și ecologic pe piața vehiculelor electrice.

Fabricat la noua uzină din Debrecen în întregime fără combustibili fosili și cu o utilizare mult mai largă a materiilor prime și secundare produse cu emisii reduse de CO2, Vision Neue Klasse de la BMW va oferi, de asemenea, un impuls semnificativ pentru o mobilitate individuală eficientă din punct de vedere al resurselor.

Eficiența energetică ridicată în timpul fazei de utilizare a autovehiculului va fi asigurată prin optimizarea greutății, a rezistenței aerului și a rezistenței la rulare, precum și prin gestionarea inteligentă a căldurii, în special pentru trenul de propulsie electric, folosind tehnologia BMW eDrive de generația a șasea.

Neue Vision Klasse, intrarea BMW în era sustenabilității

În timpul unui interviu acordat jurnaliștilor CNBC, Oliver Zipse, CEO-ul BMW, a reafirmat dedicarea companiei de a impulsiona inovația și sustenabilitatea prin intermediul Vision Neue Klasse. „Punem fiecare forță inovatoare pe care o are BMW pe partea electrică, pe partea digitală și, bineînțeles, această mașină va fi pregătită și pentru industria circularității”, a spus Zipse.

El a mai subliniat că această lansare deschide o nouă eră a inovației și a sustenabilității, un sentiment care va capta, fără îndoială, atenția consumatorilor cu preocupări ecologice.

Mult-așteptatul debut al modelului Vision Neue Klasse este programat să aibă loc în cadrul Salonului Auto IAA de la München, un eveniment care a devenit sinonim cu progresele în domeniul auto și cu soluțiile de mobilitate.

Pe lângă motoarele electrice extrem de eficiente, progresele majore ale noii tehnologii BMW eDrive includ celule de baterii rotunde nou dezvoltate, cu o densitate de energie cu peste 20 de procente mai mare decât cea a celulelor prismatice utilizate anterior.

Cea de-a șasea generație a tehnologiei BMW eDrive va îmbunătăți viteza de încărcare a modelelor Neue Klasse cu până la 30 la sută, pe lângă creșterea autonomiei acestora cu până la 30 la sută. Ca urmare a tuturor acestor măsuri, eficiența generală a vehiculului va crește cu până la 25 de procente.

Fiind orașul-gazdă al sediului central al BMW, München oferă fundalul perfect pentru această dezvăluire. Salonul IAA, renumit ca fiind unul dintre cele mai mari târguri de mobilitate din lume, servește drept scenă globală pentru ca producătorii auto să își prezinte cele mai recente evoluții și să dea tonul pentru viitorul transportului.

15% din mașinile vândute de BMW vor fi electrice

Pe fondul concurenței în creștere și al dinamicii schimbătoare din industria auto, directorul general al BMW rămâne ferm convins de potențialul mobilității electrice. Zipse a declarat că vehiculele electrice cu baterii vor reprezenta 15% din vânzările mondiale ale companiei până la sfârșitul anului 2023, cu planuri de a accelera acest impuls în anii următori. Această ambiție se aliniază cu angajamentul BMW de a impulsiona schimbarea și de a fi lider în direcția soluțiilor de transport sustenabile.

Frank Weber, membru al Consiliului de Administrație al BMW care supervizează dezvoltarea, a salutat gama Neue Klasse ca fiind un "salt tehnologic major". Acest sentiment subliniază determinarea mărcii de a depăși limitele și de a redefini peisajul vehiculelor electrice prin inginerie și design de ultimă generație.

Referindu-se la preocupările legate de concurența din partea giganților chinezi din domeniul vehiculelor electrice, Zipse a arătat o încredere de nezdruncinat în poziția BMW pe piață. „Nu, nu ne este deloc teamă”, a declarat el. Optimismul lui Zipse este o dovadă a puterii de inovare a BMW și a rolului său de lider global în industria auto. Prezentarea diversă a actorilor internaționali, inclusiv a producătorilor chinezi, din cadrul Salonului Auto de la Munchen atestă statutul salonului ca un centru global pentru tehnologie și inovație.

Lansarea de către BMW a modelului Vision Neue Klasse marchează un punct de cotitură în lumea mobilității electrice. Acest concept-car vizionar nu numai că prezintă tehnologia de ultimă oră a bateriilor, ci și pregătește terenul pentru o nouă eră a inovației și sustenabilității. Pe măsură ce peisajul auto trece prin schimbări transformatoare, angajamentul BMW de a fi lider în domeniul mobilității electrice rămâne neclintit.

Electrificarea, digitalizarea și circularitatea sunt elementele de bază ale transformării pe care BMW Group o modelează în mod activ și care a început cu modelele electrificate ale mărcii BMW i. BMW i Vision Circular evidențiază potențialul imens care poate fi valorificat prin implementarea sistematică a unei economii circulare care reduce consumul de materii prime și scade emisiile de CO2. BMW i Vision Dee, pe de altă parte, arată cum tehnologia digitală, centrată pe om, poate îmbogăți experiența utilizatorului.

AutoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite