Alimente care te ajută să nu mai fumezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă nu poţi renunţa nici în ruptul capului la fumat, încearcă şi aceste trucuri care fac din acest obicei unul neplăcut.

Laptele

Unul dintre alimentele care te fac să uiţi de ţigări este laptele. Potrivit cercetătorilor americani de la Universitatea Duke, fumătorii care au băut un pahar cu lapte înainte de a aprinde o ţigară au renunţat treptat la acest viciu din cauza gustului neplăcut resimţit în timpul fumatului. Fumatul devine neplăcut dacă scufunzi ţigările pe jumătate în lapte şi le laşi apoi la uscat.

Rădăcinoasele

Pe acelaşi principiu funcţionează consumul de legume (morcovi, ţelină, castravete) şi de spanac. După ce ronţăi câteva rondele gustul ţigării va fi atât de amar, încât te va convinge să renunţi la fumat.

Rădăcina de ginseng

În timp ce fumezi, la nivelul creierului se eliberează dopamină, un neurotransmiţător care-ţi dă senzaţia de plăcere. Ginsengul intervine şi inhibă eliberarea de dopamină. Poţi lua rădăcină de ginseng sub formă de capsule, ceai sau sirop. Ia o lingură de sirop de ginseng în timpul micului dejun sau 1-2 capsule pe zi, dimineaţa şi la prânz, pentru a-ţi scădea pofta de a fuma şi pentru accelerarea metabolismului celular. Planta este utilă şi în caz de anemie, stres şi astenie.

Află pe clickpentrufemei.ro ce alte alimente te ajută să renunţi la fumat.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite