Articol publicitar

90% din tinerii LGBT+ din Bucure┼čti nu se simt pe deplin accepta┼úi acas─â dup─â ce ├«┼či dezv─âluie orientarea sexual─â familiei

0
0
Pride -  parad─â steagul LGBT FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Majoritatea persoanelor din comunitatea LGBT+ nu se simt pe deplin acceptate ├«n casele lor dup─â ce ├«┼či dezv─âluie orientarea sexual─â. ├Än consecin┼ú─â, schimbarea mentalit─â┼úilor ┼či a percep┼úiilor din societate fa┼ú─â de aceast─â comunitate r─âm├óne esen┼úial─â, iar fiecare dintre noi poate contribui prin ac┼úiuni simple, dar cu un impact puternic asupra celor din jur.

Pentru a se pozi┼úiona ferm pe acest subiect, IKEA Rom├ónia a realizat o cercetare ├«n cele patru capitale din regiunea Europei de Sud-Est pe care a f─âcut-o public─â cu ocazia Zilei Interna┼úionale ├Ämpotriva Homofobiei, Transfobiei ┼či Bifobiei. Compania a ob┼úinut rezultate relevante cu privire la acceptarea persoanelor LGBT+ ├«n propriile case, care au stat la baza campaniei din acest─â prim─âvar─â, ÔÇ×Dragostea este mereu bine-venit─âÔÇŁ. Prin aceast─â ini┼úiativ─â, retailerul suedez ├«┼či propune s─â ├«┼či arate public sprijinul fa┼ú─â de comunitate ┼či s─â ├«┼či ├«ncurajeze clien┼úii, partenerii de afaceri ┼či colaboratorii s─â dea dovad─â de sprijin ┼či incluziune fa┼ú─â de persoanele LGBT+, ├«ncep├ónd cu propriile case.

Bucure┼čtiul iese ├«n eviden┼ú─â c├ónd vine vorba de ascunderea orient─ârii sexuale

De┼či Bucure┼čtiul este o capital─â european─â ├«n plin─â dezvoltare ┼či din ce ├«n ce mai divers─â din punct de vedere cultural, studiul arat─â c─â membrii comunit─â┼úii LGBT+ sunt mai pu┼úin accepta┼úi dec├ót ├«n celelalte capitale din regiune (Belgrad, Zagreb ┼či Ljubljana). Foarte pu┼úini dintre responden┼úi au declarat c─â se simt pe deplin accepta┼úi acas─â dup─â ce ┼či-au dezv─âluit identitatea sexual─â ├«n fa┼úa membrilor familiei. ├Än consecin┼ú─â, 33% dintre persoanele LGBT+ din Bucure┼čti opteaz─â s─â nu ├«mp─ârt─â┼čeasc─â informa┼úii despre orientarea lor sexual─â cu nimeni, ├«n compara┼úie cu procentul de 12% din celelalte trei capitale.

├Än ceea ce prive┼čte situa┼úia general─â din comunitate, aceasta nu este una ├«mbucur─âtoare av├ónd ├«n vedere faptul c─â 38% dintre persoanele care ├«┼či recunosc ┼či ├«┼či exprim─â public orientarea sexual─â nu se simt deloc acceptate.

Presiunea emo┼úional─â, mai puternic─â ┼či mai prezent─â dec├ót cea fizic─â

Un alt rezultat interesant este faptul c─â de┼či nu sufer─â din cauza violen┼úei fizice sau verbale dup─â coming out, majoritatea persoanelor resimt o atmosfer─â opresiv─â ┼či ostil─â ├«n propriile case. Acestea simt c─â membrii familiei lor se simt ru┼čina┼úi, ascunz├óndu-le orientarea sexual─â fa┼ú─â de alte persoane sau favoriz├óndu-i chiar pe fra┼úii heterosexuali din familie.

Iubirea trebuie s─â fie ├«ntotdeauna binevenit─â, oric├ónd ┼či oriunde

Campania ÔÇ×Dragostea este mereu bine-venit─âÔÇŁ a fost lansat─â oficial prin arborarea steagului comunit─â┼úii LGBT+ ├«n fa┼úa celor dou─â magazine IKEA din Bucure┼čti. Mai mult, IKEA ├«┼či propune s─â ofere o serie de sfaturi ┼či informa┼úii utile acceptarea persoanelor LGBT+, precum ┼či ├«ndrum─âri practice prin care fiecare dintre noi poate contribui la transformarea casele noastre ┼či a comunit─â┼úii ├«ntr-un mediu mai incluziv ┼či mai primitor.

La IKEA credem c─â fiecare persoan─â are dreptul la un loc pe care s─â ├«l poate numi acas─â - care nu se rezum─â la patru pere┼úi sau la un acoperi┼č deasupra capului. Aceasta este, de asemenea, un loc al siguran┼úei, al apartenen┼úei ┼či al accept─ârii. Multe persoane LGBT+ nu au parte de aceast─â experien┼ú─â ├«n propriile case ┼či se simt adesea discriminate ┼či marginalizate. ├Än viziunea noastr─â, este esen┼úial s─â facem facilit─âm via┼úa de zi cu zi a tuturor celor din jur, sim┼úindu-ne at├ót obliga┼úi, c├ót ┼či privilegia┼úi s─â milit─âm pentru o societate mai corect─â ┼či mai egal─â, a declarat Violeta Neni┼ú─â, Market Manager la IKEA Rom├ónia.

Mai mult, IKEA a preg─âtit ┼či a publicat pe site-ul companiei un ghid simplu, care cuprinde c├óteva sfaturi, despre felul ├«n care ne putem transforma locuin┼úele ├«n spa┼úii ale toleran┼úei ┼či accept─âri pentru persoanele LGBT+ din comunitate. Totodat─â, retailerul suedez a introdus stickerul campaniei special conceput - Dragostea este mereu bine-venit─â, care poate fi desc─ârcat de to┼úi cei care doresc s─â ├«┼či marcheze locuin┼úa, locul de munc─â sau orice alt spa┼úiu ca fiind un loc sigur, deschis ┼či primitor pentru to┼úi, indiferent de orientarea ┼či identitatea sexual─âUltima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite