7 alimente care întineresc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piaţa produselor antiîmbătrânire este în continuă creştere. Doar în SUA, se estimează că este de aproape 80 de miliarde de dolari şi că, până în 2015, va atinge cifra de 114 miliarde de dolari. Dar poate că persoanele de vârstă mijlocie care sunt concentrate pe întinerire ar trebui să-şi economisească banii. Experţii susţin că există alimente sănătoase care ajută la întinerire.

Ca regulă generală, se spune că este mai bine să înlocuim amidonul care îngraşă cu cereale integrale şi cel puţin jumătate din porţia de mâncare să fie alcătuită din fructe şi legume.„Huffington Post“ ne sare în ajutor şi ne oferă o listă cu şapte alimente recomandate de experţi, care ne vor face să ne simţim cu 10 ani mai tineri.

1. Portocalele

O singură portocală pe zi ne face să ne simţim mai tineri. Este un fruct delicios plin de vitamina C, dar mai este bogat şi în colagen, substanţă care ne scapă de riduri.

2. Broccoli

Doar 100 de grame din această legumă, consumate în fiecare zi, conferă energie şi întăreşte sistemul imunitar. Broccoli conţine peste două treimi din doza zilnică recomandată de vitamina C. Mai conţine şi sulforafan, o substanţă care ajută la detoxificarea ficatului.

3. Iaurtul cu un conţinut scăzut de grăsimi

Iaurtul oferă calciu şi fosfor care întăresc smalţul dinţilor şi care ne va face zâmbetul mult mai luminos. Mai mult decât atât, iaurtul ajută la digestie.

4. Ardeiul gras

Ardeiul gras este plin de antioxidanţi, mai ales cei de culoare roşie, galbenă sau cei portocalii. Aceşti ardei ajută la întărirea sistemului imunitar, ne scapă de arsurile solare şi chiar reduc riscului anumitor tipuri de cancer.

5. Fructele de pădure

Toate fructele de pădure sunt bune: coacăzele, căpşunile, murele, afinele, zmeura. Cele mai bune sunt cele mai închise la culoare deoarece au o concentraţie mai mare de antioxidanţi. Fructele de pădure mai au şi vitamina C din abundenţă, care face bine şi la ten.

6. Cartofii dulci

Cartofii dulci aduc o grămadă de beneficii, de la antioxidanţii în care sunt bogaţi, până la agenţii anti-inflamatori. Mai au şi vitaminele A, C şi E, care ne ajută să ne păstrăm o piele tânără şi un păr strălucitor.

7. Morcovii

Morcovii au beta-carotenă, care nu numai că ajută la refacerea celulelor pielii, dar mai funcţionează şi ca un antioxidant puternic. Antioxidanţii sunt buni pentru eliminarea radicalilor liberi care ne fac pielea să îmbătrânească mai repede.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite