Wimbledon 2023. Irina Begu întregește careul de ași al româncelor. Calificare după un meci întins pe două zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partida dintre Irina Begu și Rebecca Marino (Canada, nr 83 WTA) s-a desfășurată pe parcursul a două zile. Programat inițial marți, reprogramat pentru miercuri, dar întrerupt la scorul de 6-2, 2-4, din cauza întunericului și reluat joi, meciul din turul inaugural dintre româncă și sportiva nord-americană s-a încheiat cu victoria jucătoarei noastre.

Irina Begu, a patra româncă în turul 2 la Wimbledon. Foto EPA EFE
Irina Begu, a patra româncă în turul 2 la Wimbledon. Foto EPA EFE

Miercuri, întâlnirea a fost suspendată din cauză că se lăsase noaptea la Londra. La reluare, joi, canadianca a intrat mai decisă pe teren și s-a impus cu 6-3, trimitând meciul în decisiv. Și se părea că Marino va ține ritmul în continuare, conducând cu 2-1 în setul 3, cu break în cont. A fost momentul în care Irina Begu s-a trezit și a câștigat tot până la final: 6-2!

Astfel, România se mândrește cu 4 jucătoare din 4 în turul secund la Wimbledon. Careu de ași al fetelor noastre! Asta chiar dacă, din cauza ploilor, programul a fost atât de bulversat, încânt Ana Bogdan pășise deja în turul 3 atunci când Irina se lupta să ajungă în runda secundă!

Sorana și Jaqueline joacă azi în turul 2 

Tot azi, Sorana Cîrstea și Jaqueline Cristian vor evolua pentru accederea în turul 3, dar având meciuri infinit mai grele: cu Jelena Ostapenko, respectiv Beatriz Haddad Maia, jucătoare aflate în formă bună în acest sezon.

Dacă Ana Bogdan și-a asigurat deja un cec de 140.000 de lire sterline pentru că a trecut două tururi, celelalte 3 fete ale româniei și-au trecut cont câte 55.000 de lire sterline. În următoarea rundă, Irina Begu va da piept cu Anna Blinkova.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite