VIDEO Barcelona l-a transferat pe „Messi din Balcani“. Alen Halilovici, puştiul croat monitorizat de catalani de la 13 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FC Barcelona a anunţat transferul lui Alen Halilovici (17 ani), de la Dinamo Zagreb, cel mai tânăr internaţional din istoria fotbalului croat.

Transferul a fost confirmat chiar de antrenorul Gerardo Martino, care a oferit câteva detalii. 

„Negocierile au început în 2010. Pentru început va juca la echipa B“, a spus Martino. Barcelona B evoluează în liga a doua din Spania, fiind pe locul 14 (din 22 de echipe).

Mijlocaş ofensiv de picior stâng, Alen Halilovici (17 ani) a scris deja istorie în fotbalul ex-iugoslav, presa din ţara natală considerând că are ceva din calităţile lui Messi şi Iniesta.

Din iunie 2013 este cel mai tânăr internaţional din istoria Croaţiei, după ce-a bifat prima selecţie, într-un meci cu Portugalia, la 16 ani. 

Produs al academiei lui Dinamo Zagreb, Halilovic este şi cel mai tânăr debutant în prima divizie din Croaţia, după ce a intrat pe teren, în septembrie 2012, la doar 16 ani şi 101 zile, într-un derby cu Hajduk Split. 10 zile mai târziu a doborât şi recordul pentru cel mai tânăr marcator. 

Halilovic are 34 de partide şi patru goluri în tricoul lui Dinamo Zagreb şi a fost poreclit „Messi din Balcani“ şi „Messi al Croaţiei“. 

Fotbalistul a confirmat şi el mutarea la Barcelona, într-un mesaj postat pe o reţea de socializare. 

Deocamdată n-au apărut informaţii oficiale legate de valoarea transferului, dar presa spaniolă susţine că ar fi vorba despre 10 milioane de euro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite