Afacerea „Neymar”: Clubul de fotbal FC Barcelona a plătit 13,5 milioane de euro către fiscul spaniol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clubul de fotbal FC Barcelona a emis luni un comunicat oficial în care a confirmat că a plătit 13,5 milioane de euro către Fiscul spaniol, „o regularizare voluntară”, pentru a scăpa de problemele penale în cazul transferului lui Neymar, de la Santos, realizat în 2013.

Pus oficial sub acuzare joia trecută de judecătorul Pablo Ruz, în cazul transferului lui Neymar, „pentru un delict de ordinul a 9 milioane de euro contra Fiscului, comis în 2011 şi 2013”, clubul catalan Spaniei n-a mai aşteptat vreo sentinţă şi sfătuit de avocaţii săi a depus banii la Fisc.

FC Barcelona neagă în comunicatul său faptul că ar fi comis „un delict fiscal”, dar recunoaşte o posibilă '„divergenţă de interpretare asupra sumei obligaţiilor sale fiscale”, potrivit AFP.

„Pentru a rezolva o eventuală datorie fiscală legată de această operaţiune (n.r. –transferul lui Neymar) şi pentru a proteja numele şi reputaţia clubului nostru, FC Barcelona făcut azi dimineaţă plata acestei taxe suplimentare (…) un total de 13,5 milioane de euro”, a precizat conducerea echipei catalane.

„FC Barcelona şi-a îndeplinit întotdeauna obligaţiile fiscale într-un timp util şi a menţinut, în acest context, o colaborare strânsă cu autorităţile fiscale. FC Barcelona nu datorează (n.r. – în prezent) nimic Trezoreriei”, subliniază aceeaşi sursă.

Ancheta ar fi arătat că transferul starului naţionalei braziliene la clubul catalan de la Santos, a costat aproape dublul sumei anunţate de Barca şi a favorizat comisioane de care ar fi profitat tatăl jucătorului.

Procurorul care a instrumentat cazul a descoperit neconcordanţe în acte, iar clubul a fost nevoit să recunoască diferenţele de sume. Apoi, a apărut punerea sub acuzare fiscală, iar Barcelona încearcă să scape acum de o învinuire penală prin depunerea sumei de 13,5 milioane de euro reprezentând suma citată de judecător şi eventuale taxe recalculate în urma transferului lui Neymar.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite