Un român a lansat aplicația care schimbă lumea în bine: e în topul descărcărilor și are deja mii de utilizatori

0
Publicat:

România e țara în care majoritari sunt cei care dau bine din gură. Dacă am face un bilanț al proiectelor SF, al promisiunilor neonorate, dar intens mediatizate, probabil, ne-am lua cu mâinile de cap. În acest peisaj există, totuși, și oameni mai puțin „zgomotoși“, dar care fac lucruri cu adevărat bune pentru comunitate. În această categorie intră și Radu Restivan.

Radu Restivan
Radu Restivan

Fost jurnalist, acesta a creat o agenție de Marketing Sportiv, The Sports Architects, după ce a ieșit din presă, Marea sa realizare însă rămâne formarea unei comunități prin care e promovat sportul de masă. Adică, un capitol la care România ocupă ultimele locuri în mai toate clasamentele europene. Comunitatea construită de Restivan, #321 Sport, a ajuns să aibă sute de oameni care se adună, săptămână de săptămână, în Capitală și aleargă împreună. Despre acest proiect Adevărul a scris, pe larg, aici.

Acum, Radu Restivan și-a dus pasiunea pentru alergare și preocuparea sa pentru promovarea sportului de masă la alt nivel! Prin lansarea unei aplicații de mare succes: Alergado.

O captură cu aplicația Alergado
O captură cu aplicația Alergado

Kilometri adunați ajută la realizarea unor proiecte umanitare

Prin folosirea acestei aplicații, utilizatorii își vor transforma kilometri alergați pentru realizarea unor proiecte umanitare. De pildă, în luna februarie, provocarea e următoarea: 10.000 de kilometri alergați de utilizatori pentru ca 127 de copii să aibă acces la educație.

Nu doar că această țintă a fost atinsă deja, utilizatorii adunând împreună peste 42.000 de kilometri alergați, dar și aplicația lansată de Restivan se bucură de mare succes pe Google Play și pe App Store. Alergado a fost în Top 10 al descărcărilor, cu un vârf atins după urcarea pe 3 în categoria aplicațiilor dedicate Sportului!

Cifrele adunate de Alergado scot în evidență și locurile în care se aleargă cel mai mult în țară: București - 18.695km, Brașov - 2.716km, Cluj - 2.440km, Ilfov - 1.445km, Bihor - 1.364km, Constanța - 1.207km, Bacău - 1.146km, Prahova - 1.142km, Timiș - 1.121km, Iași – 958km.

Radu Restivan, alături de gașca sa de la 321Sport
Radu Restivan, alături de gașca sa de la 321Sport

Cum vor fi contabilizați alergările?

Într-o postare pe contul său de Facebook, Radu Restivan a explicat cum funcționează aplicația Alergado: „Comunitatea a răspuns fantastic la conceptul aplicației, acela de a transforma fiecare kilometru alergat în bine. Concret, în fiecare lună Alergado setează un target pentru întreaga comunitate de alergare din România, iar dacă îl atingem împreună, o companie (sponsorul lunii) sprijină un ONG pentru o cauză caritabilă. Pentru luna februarie, target-ul a fost de 10.000 kilometri și a fost atins în 80 ore. A depășit chiar și cele mai optimiste estimări pe care le-am făcut. Noi, românii, avem nevoie de sport ca de aer. Iar cu Alergado, fiecare kilometru făcut pentru noi și sănătatea noastră fizică și mintală, se traduce în #EndorfinePentruBine, adică schimbă și lumea din jur în mai bine. Toată lumea câștigă!“.

Mai departe, creatorul aplicației Alergado a explicat cum vor fi contabilizate sesiunile de alergare.

Poate să fie alergare în parc, pe stradă, la competiții, pe munte, absolut oriunde. Important e ca lumea să alerge mai mult, iar ca să încurajăm și oamenii care încă nu pot alerga, aplicația acceptă și activitățile de tip Walk sau Hike (n.r. – mers pe jos sau drumeții), pe lângă cele de Run și Trail Run“, a precizat Radu Restivan.

Acesta are și un obiectiv la care visează pe termen lung: „Poate e cazul să vorbim despre cum România începe să schimbe locul 1 la boli cardiovasculare în EU cu locul 1 la mișcare, încet-încet, kilometru cu kilometru“.

Radu Restivan a fondat 321Sport în 2015
Radu Restivan a fondat 321Sport în 2015
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite