Un francez se simte excelent la Bucureşti: ce a spus cel mai bine cotat jucător de la BRD Năstase-Ţiriac despre turneu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gilles Simon (13 ATP) a triumfat de trei ori la noi, în 2007, 2008 şi 2012, dar s-a întors şi în 2015 în România, iar acum a explicat ce îl atrage la turneul bucureştean.

Tenisul reuşeşte ce nu mai poate face fotbalul în Bucureşti, după cum „Adevărul“ a explicat aici, iar Capitala se pregăteşte de un regal al sportului alb în weekend.

Până atunci, ziua a 6-a a turneului a programat un duel spectaculos, Gilles Simon – Janko Tipsarevici. Francezul a luat primul set cu 7-5, în al doilea a fost condus cu 4-1, însă a revenit senzaţional şi s-a impus cu 6-4.

După calificarea sa în sferturi, Simon a vorbit despre victoria sa, dar şi despre motivele pentru care a revenit şi acum la BRD Năstase-Ţiriac.

Ce a spus?

„N-am ştiut la ce fel de meci să mă aştept cu Tipsarevici. Am jucat bine, m-am mişcat bine pe teren, dar, în acelaşi timp, am ştiut că va fi un meci greu. La un moment dat, în timpul partidei, a început să-mi fie foarte greu să-mi menţin poziţia pe teren. Janko a jucat extraordinar. Mă bucur pentru această victorie, nu mi s-a întâmplat foarte des să câştig împotriva lui în două seturi“, şi-a început Simon discursul.

El a comentat şi ce urmează pentru el, la Bucureşti. „Fizic, mă simt din ce în ce mai bine şi mă bucur că am oportunitatea să lucrez la jocul meu şi la lovituri. Îmi place turneul de la Bucureşti, îmi plac condiţiile de aici, sunt favorabile jocului meu. Mă simt bine aici. Despre Monfils, da, mi-ar plăcea să joc cu el în finală, însă până în finală mai sunt două meciuri, aşa că nu-mi va fi uşor să ajung acolo. El e un jucător bun, ştie că poate să bată orice jucător din tabel, aşa că faptul că îşi doreşte să câştige aici mi se pare absolut normal“, a încheiat Simon.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite