Turneul Campionilor 2022, componența grupelor. Bătălia pentru locul 1 mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Joi a avut loc tragerea la sorți a celor două grupe de la Turneul Campionilor (13-20 noiembrie), ediția din 2022, competiție care reunește la start, în Pala Alpitour din Torino, cei mai buni opt jucători din sezonul în curs.

Novak Djokovici și Rafael Nadal, pentru a suta oară împreună la startul unei competiții. Foto Getty
Novak Djokovici și Rafael Nadal, pentru a suta oară împreună la startul unei competiții. Foto Getty

Rafael Nadal și Novak Djokovici au fost repartizați în grupe diferite, urmând să se bată pentru unul din primele două locuri cu generația mai tânără din tenisul masculin mondial. Dacă Rafa are parte de o grupă simplă la prima vedere, cu Ruud Auger-Aliassime și Taylor Fritz, în schimb, Nole are de înfruntat adversari de calibru, Tsitsipas și Mededev fiind creditați cu șanse bune la câștigarea competiției, iar Rublev putând realiza oricând surpriza.  

Primii doi clasați din cele două grupe se vor califica în semifinale, acolo unde se va juca după sistemul locul 1 dintr-o grupă vs locul 2 din cealaltă grupă. Meciurile de la Turneul Campionilor se dispută după regula cel mai bun din trei seturi și vor fi televizate de Eurosport.

La Turneul Campionilor se joacă și locul 1 mondial, chiar dacă Alcaraz, liderul ATP, nu e prezent din cauza unei accidentări. Tânărul iberic are un avans consistent în fața lui Nadal și Tsitsipas, dar amândoi îl pot detrona pe ultima sută de metri, cu un parcurs bun la Torino.  

Grupa Verde

Rafael Nadal (1 ATP)

Casper Ruud (3 ATP)

Felix Auger-Aliassime (5 ATP)

Taylor Fritz (8 ATP)

Grupa Roșie

Stefanos Tsitsipas (2 ATP)

Daniil Medvedev (4 ATP)

Andrey Rublev (6 ATP)

Novak Djokovic (7 ATP).

Primele meciuri din cele două grupe

Grupa Roșie

  • Tsitsipas - Djokovic
  • Rublev - Medvedev

Grupa Verde

  • Nadal - Fritz
  • Felix Auger-Aliassime - Ruud
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite