„Tremurăm“ alături de Neagu: Cristina și-a explicat situația cu 2 zile înainte de Mondialul de handbal

0
Publicat:

România a câștigat Trofeul Carpați în weekend, însă adevăratul test va fi Mondialul găzduit de Danemarca, Norvegia și Suedia (29 noiembrie – 17 decembrie). Va fi a 26-a participare a naționalei feminine la această sărbătoare mondială a handbalului, reprezentativa noastră fiind singura care a participat la toate edițiile de până acum!

Cristina Neagu
Cristina Neagu

Problema e că vedeta tricolorelor, Cristina Neagu (35 de ani), s-a accidentat la CSM București și, drept urmare, a lipsit, în ultima perioadă, atât de la echipa de club, cât și de la națională. Ce-i drept, a fost inclusă în lotul pentru Trofeul Carpați, dar n-a jucat niciun minut la Bistrița. Și, chiar dacă va face deplasarea cu România la Herning (Danemarca), pentru partidele din cadrul Mondialului, în acest moment, situația Cristinei e incertă.

După cum a explicat chiar ea: „Sunt încă în proces de recuperare, nu pot să spun nimic sigur. În funcţie de cum mă simt în fiecare zi, o să stabilim când e momentul pentru mine să încep să mă antrenez cu echipa şi să joc. Cred că cel mai important e să-mi revin până la primul meci de la Campionatul Mondial, trag tare pentru a fi într-o formă fizică bună până la meciul cu Chile şi sper, cât de curând, să mă întorc alături de echipă“.

Plasată în grupa E a Mondialului, România va juca, pe rând, cu Chile (vineri, 1 decembrie, ora 19.00), Serbia (duminică, 3 decembrie, ora 19.00) și cu Danemarca (marți, 5 decembrie, ora 21.30). Primele trei clasate vor avansa în Grupele Principale.

Ultima participare reușită a tricolorelor la un Mondial datează din 2015, cu o clasare pe locul 3. Apoi, pe rând, la edițiile din 2017, 2019 și 2021, româncele au ocupat pozițiile 10, 12 și 13 în ierarhia finală a competiției, cu rezultate dezamăgitoare, în mare parte.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite