Tottenham - demolată, Radu Drăgușin - distrus la primul meci ca titular la londonezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Radu Drăgușin a jucat 90 de minute pentru Tottenham în partida pierdută la scor de neprezentare în fața lui Fulham. Internaționalul român, trimis în teren pentru că titularul Micky van de Ven s-a accidentat, are partea sa de vină la golurile unu și trei, alături de întreaga apărare a lui Tottenham.

Radu Drăgușin nu le-a făcut față atacanților lui Fulham. Foto Facebook
Radu Drăgușin nu le-a făcut față atacanților lui Fulham. Foto Facebook

Două luni a așteptat Radu Drăgușin pentru a primi încrederea antrenorului. Și Ange Postecoglou l-a aruncat în luptă contra lui Fulham, pentru a-l înlocui pe olandezul van de Ven, nerefăcut după o accidentare. Lucrurile au mers bine pentru ”tricolor” timp de 42 de minute, timp în care românul a avut câteva intervenții sigure, dar și o ocazie de gol în care a preferat să centreze în loc să tragă la poartă.

Și-a scăpat omul din marcaj

Cu 3 minute înainte de finalul primi reprize, Totttenham s-a văzut condusă pe tabelă, după o fază genială a gazdelor, în care Radu Drăgușin l-a scăpat din marcaj pe Muniz, iar acesta a marcat din interiorul careului, cu un șut la colțul lung. Fundașul nostru nu a fost singurul care a greșit, Udogie nu a strâns suficient, în timp ce Romero l-a ținut în poziție regulamentară pe atacant, însă fanii  - cei din fața calculatoarelor - l-au luat la țintă pe român.

Meme-uri pe tema Radu Dragășin
Meme-uri pe tema Radu Dragășin

”Tricolorul” a devenit eroul negativ, o mulțime de meme-uri circulând pe internet, majoritatea înfățișându-l pe Vlad Chiricheș, dar în dreptul fostului fundaș care nu a reușit la Tottenham fiind scris ”Radu Drăgușin”. Fulham a mai înscris de două ori, ridicând scorul la 3-0, ultimul gol fiind marcat tot cu concursul românului, care nu reușit să-l oprească pe Muniz, ratând mingea și lovindu-și adversarul. Dacă atacantul gazdelor nu ar fi punctat, probabil s-ar fi acordat lovitură de la 11 metri.

A luat nota 5 pentru prima prestație ca titular

Dacă fanii internauți au fost vehemenți cu Drăgușin, presa britanică nu l-a văzut cel mai slab de pe teren. „A fost precis și calm cu mingea la picior, dar l-a pierdut pe Muniz într-un moment vital. Probabil Micky van de Ven ar fi gestionat mai bine centrarea care a dus la gol. A părut ușor obosit la finalul primului meci ca integralist”, au scris jurnaliștii londonezi de la London Evening Standard, care i-au acordat nota 5, în media echipei. Colegul său din defensivă, argentinianul Romero a primit cea mai mar notă din formația londonezilor.

În SofaScore, unde se acordă notele în funcție de realizările sau greșelile relevante pentru postul respectiv, Radu Drăgușin nu a fost nici pe departe cel mai slab jucător de la Tottenham. Ba chiar are o notă peste media echipei. El a primit 6.8, considerabil mai mult decât colegii din linia defensivă Pedro Porro, 6.1, și Destiny Udogie, 6.2. Partenerul din centrul defensivei, Cristian Romero, a primit nota 7,5.

După această înfrângere, Tottenham ocupă locul 5 în Premier League, cu 53 de puncte și are șanse să prindă Liga Campionilor în sezonul următor, Anglia fiind foarte aproape să primească un loc în plus datorită coeficientului UEFA.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite