Ţiriac, miliardarul care a simţit pe propria piele ce înseamnă să fii sărac: la ce vârstă şi-a pierdut tatăl şi ce a făcut mama sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
tiriac

Până să ajungă, mai întâi, un sportiv respectabil, iar apoi un om de afaceri formidabil pe plan mondial, Ion Ţiriac s-a luptat din plin cu greutăţile vieţii.

Ion Ţiriac are astăzi, la 78 de ani, tot ce şi-ar putea dori, iar averea sa e suficient de mare, astfel încât de pe urma ei să trăiască mai multe generaţii.

Viaţa n-a fost însă mereu blândă cu cel care e acum cel mai bogat român. De fapt, în copilărie, Ţiriac a trecut prin traumele celui de Al-doilea Război Mondial, având o viaţă extrem de dificilă, după cum a povestit chiar el într-un interviu acordat pentru Telekom Sport.

Ce a spus Ţiriac?

*E bine să nu prea vorbiţi prea mult despre copilăria asta, pentru că nimeni nu poate să înţeleagă. Nu au trăit şi e greu de explicat acea perioadă. Eu sunt un om născut în 1939, care a trăit războiul.

*Eu am trăit bombardamentele, avioanele care mergeau pe cer încolo şi încoace, din găurile alea multe unde ne băgau cand erau bombardamente. Imediat, ieşeam că erau frumoase avioanele, cu lămpi roşii, verzi, mai iesea un fum pe ici şi pe colo, dar nu ştiam pe vremea aia dacă dau în noi sau în altceva.

*Prin anii 47, 48, taică-miu a fost arestat două zile de Securitate pentru că era „asupritor“. Avea o prăvălie în piaţă...Din păcate, a murit când aveam eu aproape 11 ani, soră-mea cu cinci ani mai puţin. 

*Acolo a fost şi perioada foarte grea, atunci când acea femeie extraordinară, maică-mea, a tinut doi copii, singură, fără venituri. Ne-a crescut cu litera legii, cu frica celui de sus, dar şi a celui de jos!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite