Tenisul renunţă la discriminare: Decizia americanilor privind sportivii din Rusia şi Belarus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rusul Daniil Medvedev, locul 1 ATP, va putea juca la US Open 2022
Rusul Daniil Medvedev, locul 1 ATP, va putea juca la US Open 2022

Ceea ce se va întâmpla la Wimbledon 2022 (27 iunie – 10 iulie) va fi un episod izolat în lumea sportului-alb. Mai ales după ce ATP şi WTA au reacţionat prompt, lăsând al treilea Grand Slam al anului fără puncte.

Tenisul îşi învaţă lecţiile după nişte episoade care, din păcate, „pătează“ istoria sportului-alb. 

Mai întăi, a trebuit să asistăm la excluderea lui Novak Djokovici de la Australian Open 2022, după un fiasco jenant legat de vaccinare, pentru ca, ulterior, organizatorii French Open să nu recurgă la o asemenea măsură aberantă.

Acum, când Wimbledon 2022 se pregăteşte de o ediţie în care sunt excluşi sportivii din Rusia şi Belarus, revolta cauzată de această decizie a fost atât de mare, încât organizatorii US Open au realizat că ar fi o greşeală să procedeze la fel.

Tocmai de aceea, astăzi, Federaţia de Tenis din SUA a precizat că ultimul Grand Slam al anului se va organiza cu sportivii din Rusia şi Belarus aflaţi pe tablourile principale. Doar că, aşa cum se întâmplă după declanşarea războiului din Ucraina, aceşti sportivi vor concura sub drapel neutru.

„Federaţia americană de tenis va permite jucătorilor din Rusia şi Belarus să participe la US Open 2022, dar numai sub drapel neutru. Alături de alte turnee majore, ITF, ATP şi WTA, USTA a condamnat deja şi continuă să condamne invazia nejustificată a Ucrainei de către Rusia“, scrie în comunicatul Federaţiei Americane de Tenis (USTA).

29 august – 11 septembrie e perioada în care se va juca US Open 2022, ultimul Grand Slam al anului.   
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite