Wimbledon, alt fiasco: Primii juc─âtori care renun┼ú─â la un Grand Slam dec─âzut ├«┼či explic─â decizia

0
0
Osaka
Naomi Osaka, gata de vacanţă după eliminarea de la French Open

Excluderea sportivilor din Rusia ┼či Belarus a l─âsat Grand Slam-ul londonez f─âr─â punctele acordate de ATP ┼či WTA. Drept urmare, tot mai mul┼úi juc─âtori iau ├«n calcul s─â plece ├«n vacan┼ú─â pe durata turneului care, oricum, nu mai conteaz─â pentru clasamentele mondiale.

Trei ani negri pentru tenisul mondial! ├Än 2020, vreo jum─âtate de sezon s-a pierdut din cauza startului pandemiei. ├Än 2021, a┼ča zisele ÔÇ×bule sanitareÔÇť i-au exasperat pe juc─âtori. Iar acum dou─â din primele trei Grand Slam-uri sunt umbrite de scandaluri f─âr─â leg─âtur─â cu sportul!

La Australian Open, ├«ntreaga competi┼úie a fost afectat─â de expulzarea lui Djokovici din cauza unui fiasco pe tema vaccin─ârii. Acum, la Wimbledon (27 iunie ÔÇô 10 iulie) se prefigureaz─â un scandal ┼či mai mare! Pentru c─â nu va fi afectat un singur juc─âtor, ci tot ce ├«nseamn─â tenisul profesionist. S-a ajuns aici, dup─â ce britanicii au luat decizia excluderii sportivilor din Rusia ┼či Belarus din cauza agresiunii militare din Ucraina.┬á

Din p─âcate, o decizie extrem─â ÔÇô unic─â ├«n tenisul mondial! ÔÇô a fost urmat─â de alta: t─âierea punctelor aferente Wimbledon-ului pentru edi┼úia 2022. Ceea ce ├«nseamn─â c─â se va juca degeaba la All-England Club, dac─â ne g├óndim strict la clasamentele ATP ┼či WTA. Bine├«n┼úeles, r─âm├óne perspectiva unor c├ó┼čtiguri financiare substan┼úiale. Mai ales c─â, fa┼ú─â de anul trecut, organizatorii au anun┼úat o cre┼čtere de 14% ├«n ceea ce prive┼čte fondul de premiere. Pe scurt, Wimbledon 2022 e cel mai bogat Grand Slam din lumea tenisului, la ora actual─â!

Osaka: ÔÇ×Un haos total!ÔÇť

Problema e c─â doar banii, chiar ┼či c├ónd sunt foarte mul┼úi, nu mai pot motiva ni┼čte vedete ale sportului-alb, care au ├«ncasat sume uria┼če, de-a lungul anilor. Perspectiva de a juca la Wimbledon doar pentru ni┼čte prime nu-i mai atrage, pur ┼či simplu. De aici ┼či discursurile care au ap─ârut deja ┼či din care reiese c─â sunt juc─âtori care iau ├«n calcul s─â renun┼úe la Wimbledon 2022. Care, oricum, nu va mai conta pentru clasamentele mondiale!

Primul care a rostit aceast─â idee a fost italianul Fabio Fognini (35 de ani, 51 ATP la simplu, 35 ATP la dublu). ÔÇ×Cel mai probabil, o s─â plec ├«n vacan┼ú─â, prefer s─â-mi duc familia la Formentera dec├ót s─â merg la Londra. Pentru ce? Nu mai exist─â motive acum, c├ónd s-au t─âiat punctele. ┼×i, oricum, nu prea ├«mi pl─âcea s─â joc pe iarb─âÔÇť, a spus Fognini.

Cam la fel a vorbit ┼či Naomi Osaka (Japonia, 24 de ani, 38 WTA), dup─â eliminarea suferit─â ├«n turul I de la French Open.┬á

ÔÇ×Decizia t─âierii punctelor m─â afecteaz─â mental, pentru c─â motiva┼úia scade. ├Än acest moment, nu ┼čtiu dac─â voi juca la Wimbledon. M-a┼č duce doar pentru a c─âp─âta mai mult─â experien┼ú─â pe iarb─â. Dar acum, ├«n acest moment, m─â descurajeaz─â perspectiva de a juca degeaba, f─âr─â ┼čansa de a urca ├«n clasamentul mondial. Mai ales c─â pentru mine acest aspect a contat mereu, m-a motivat. Sunt sigur─â c─â organizatorii Wimbledon-ului au fost bine inten┼úiona┼úi, c├ónd au vrut s─â ia atitudine ├«mpotriva r─âzboiului. Din p─âcate, execu┼úia planului a ├«nsemnat un haos totalÔÇť, a spus Naomi, care n-a dep─â┼čit niciodat─â turul III, la Wimbledon.

46,5 milioane de euro e suma totală alocată de organizatori pentru premierea jucătorilor, la Wimbledon 2022.  


Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite