Șumudică, devastator cu naționala României: A „sfâșiat-o“ după victoria cu Andorra

0
Publicat:

România a transformat inclusiv victoria cu Andorra, scor 2-0, într-o tragedie fotbalistică. Pentru că, în viziunea specialiștilor de la noi, prima reprezentativă a jucat mult prea slab, în ciuda succesului obținut, sâmbătă seară.

sumudica

Practic, în ultimele 48 de ore, 98% dintre cei care au analizat succesul cu Andorra au dat de pământ cu naționala României. Pe lista criticilor tocmai s-a înscris și Marius Șumudică (52 de ani). Abordat de Orange Sport la plecarea din țară – s-a întors în Arabia Saudită unde pregătește Al-Raed, ocupanta locului 9 din 16 – fostul rapidist a oferit o serie de declarații virulente, în stilul său caracteristic.

Ce a spus Marius Șumudică?

*Meciul cu Andorra? Slabi din toate punctele de vedere. N-am văzut echipă mai slabă. Dacă joacă cu Tunariul (n.r - echipă din liga a treia a României), Tunariul îi bate. Nici nu ştiu cine sunt Tunari, dar mi-a rămas în minte, mai citesc rezultate.

*Cei de la Andorra au dat la poartă din greşeală, dintr-o degajare proastă a portarului nostru au ajuns şi ei să dea la poartă. Nu poate nimeni să-mi spună că Belarus, chiar dacă a luat cinci de la Elveţia, e mai slabă decât Andorra! N-am văzut în viaţa mea o echipă mai slabă decât Andorra! Probabil doar în meciurile de pregătire cu italienii ăia, cu burtoşii ăia care vin de la muncă pentru a le da câte 20 de goluri.

*N-am înţeles schimbările. N-am înţeles frica de rezultat. Ai 2-0, ei sunt şi în 10 oameni, iar tu îl bagi pe Băluţă... cu tot respectul pentru băiatul ăsta, dar tu îi bagi pe Băluţă şi Marius Marin. Doi închizători în contextul în care, dacă îi prindea Germania, le dădea zece! Elveţia a jucat cu Belarus şi le-a dat cinci, n-au discutat. Dacă Elveţia juca, sâmbătă, cu Andorra, cu siguranţă, scorul era unul de proporţii.

*Nu e treaba mea să vorbesc, să contest ceea ce se întâmplă la echipa naţională, dar 2-0 mi se pare un scor jenant. Jucând cu Andorra e un scor jenant!

*Nu vorbesc eu de anumiţi jucători, ci de naţionala României, e echipa poporului, a acestei ţări. Toţi suntem contemporani acum cu această naţională, aşteptăm să-i vedem la Campionatul European. Păi, cu o astfel de mentalitate şi la cum i-am văzut acum, eu vă spun că locul 4 e al nostru, nu ni-l ia nimeni!

*N-am urmărit Belarusul, am văzut doar golurile primite. E o echipă apăsată de această excludere despre care toată lumea vorbeşte la FIFA. Nu e uşor să te montezi şi să joci, dar sunt peste Andorra. Dacă voi (n.r - reporterii) vă dezbrăcaţi acum şi vă dau ghete la fiecare, iar eu stau pe bancă, pe cuvântul meu de onoare că le dăm trei Andorrei, nu două. Am încredere în voi, fiţi atenţi! Cu Belarus, cred că le dăm două cu voi.

Iordanescu

Preliminarii Euro 2024, grupa I

Marți, ora 21.45

România – Belarus Prima TV

Elveția – Israel

Kosovo – Andorra

Clasament

1. Elveția 1 1 0 0 5-0 3

2. România 1 1 0 0 2-0 3

3. Kosovo 1 0 1 0 1-1 1

4. Israel 1 0 1 0 1-1 1

5. Andorra 1 0 0 1 0-2 0

6. Belarus 1 0 0 1 0-5 0

Primele două clasate vor obține calificarea la Euro 2024.

Lotul României

*Portari: Niță (Pardubice), I. Radu (Auxerre), H. Moldovan (Rapid)

*Fundași: Rațiu (Huesca), Manea (CFR Cluj), Rus (Pisa), Nedelcearu (Palermo), Drăgușin (Genoa), Burcă (CFR Cluj), Ștefănescu (Sepsi), Opruț (Hermannstadt)

*Mijlocași: Sorescu (FCSB), Cicâldau (Ittihad Kalba), M. Marin (Pisa), T. Băluță (Farul Constanța), Olaru (FCSB), R. Marin (Empoli), Șut (FCSB), Stanciu (Wuhan Three Towns), Moruțan (Pisa), Al. Dobre (Famalicão), Man (Parma), Oct. Popescu (FCSB)

*Atacanți: Tănase (Al Jazira), Alibec (Farul Constanța), L. Munteanu (Farul Constanța)

Programul meciurilor rămase în grupa I

*16 iunie: Kosovo – ROMÂNIA, Belarus – Israel, Andorra – Elveția (21.45)

*19 iunie: Elveția – ROMÂNIA, Belarus – Kosovo, Israel – Andorra (21.45)

*9 septembrie: Andorra – Belarus (19.00), ROMÂNIA – Israel, Kosovo – Elveția (21.45)

*12 septembrie: ROMÂNIA – Kosovo, Israel – Belarus, Elveția – Andorra (21.45)

*12 octombrie: Belarus – ROMÂNIA, Andorra – Kosovo, Israel – Elveția (21.45)

*15 octombrie: Elveția – Belarus (19.00), ROMÂNIA – Andorra, Kosovo – Israel (21.45)

*18 noiembrie: Belarus – Andorra (19.00), Israel – ROMÂNIA, Elveția – Kosovo (21.45)

*21 noiembrie: ROMÂNIA – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus (21.45)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite