Sorana Cîrstea, la un pas de un moment uriaș: Ce se întâmplă dacă ajunge în finala Miami Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cine ar fi zis, la începutul lunii, că Sorana Cîrstea va juca, în sferturi, la Indian Wells, pentru ca apoi să ajungă în semifinale, la Miami Open, ar fi fost considerat un nebun. Pe bună dreptate! Pentru că, căzută până pe locul 97 WTA în clasamentul live, actualizat în timp real, „Sori“ părea incapabilă de o asemenea serie formidabilă.

Cirstea jpg

Când a aterizat în SUA pentru „Sunshine Double“, cum sunt denumite întrecerile de la Indian Wells și Miami, românca avea un bilanț negativ: patru victorii, șase înfrângeri. Astăzi, după o lună magică trăită în America, Cîrstea are 13 victorii și doar 7 înfrângeri. Și tocmai a obținut cel mai mare succes al carierei, spulberând-o pe Aryna Sabalenka (Belarus, 24 de ani, 2 WTA). Vorbim despre o jucătoare care, până în această seară, suferise doar două eșecuri în 22 de partide disputate în acest an.

Grație parcursului perfect de la Miami Open, care a venit după rezultatele excelente de la Indian Wells, Cîrstea e acum pe locul 41 WTA, în ierarhia live, actualizată în timp real. În semifinalele de la Miami Open, adversara ei se va alege dintre Alexandrova (18 WTA) și Kvitova (12 WTA).

Dacă va învinge și în următorul meci și va ajunge în finală, „Sori“ va da lovitura. Atât din punct de vedere finanicar, cât și sportiv. În primul rând, prezența în finala de la Miami Open valorează 662,360 de dolari. Apoi, dacă va ajunge la meciul pentru trofeu, Cîrstea va acumula 1.478 de puncte și va urca pe 28 WTA. Un eventual triumf, la Miami, ar însemna urcarea Soranei pe locul 20 în lume, începând de luni! Ar fi cea mai bună clasare din cariera ei de până acum și ar face din Cîrstea prima „rachetă“ a României, în condițiile în care Halep, suspendată pentru dopaj, ocupă locul 26 în clasamentul live, actualizat în timp real.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite