Snooker: Mark Williams şi Mark King au făcut un spectacol de zile mari la Bucureşti! - Fotogalerie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Snooker: Mark Williams şi Mark King au făcut un spectacol de zile mari la Bucureşti! - Fotogalerie
Snooker: Mark Williams şi Mark King au făcut un spectacol de zile mari la Bucureşti! - Fotogalerie

Williams şi King au impresionat publicul român atât prin profesionalismul lor cât şi prin celebrul umor britanic pe care nu s-au sfiit să-l etaleze făcând astfel deliciul tuturor celor prezenţi la eveniment. După cele cinci frameuri demonstrative jucate între ei, cei doi au disputat câte un frame de snooker şi două de bila 9 alături Ovidiu Cristea şi Augustin Viziru, câştigătorul, respectiv finalistul Campionatului Naţional de



La aceste meciuri demonstrative, jucătorilor le-au fost instalate microfoane pentru ca publicul să aibă ocazia să le şi audă comentariile din timpul partidei.

Hohotele de râs, aplauzele, glumele şi distracţia au fost reperele serii de vineri pentru toţi iubitorii de snooker prezenţi la Sala Rapid.

Chiar dacă nici Williams şi nici King nu au reuşit în timpul meciului demonstrativ să dezvolte nici un break de peste 50 de puncte, simpla lor prezenţă de spirit a animat atmosfera îndeajuns încât toată lumea să plece acasă mulţumită că a asistat la ceva cu totul special.

Mark Williams a câştigat meciul demostrativ


Victoria asupra primului frame din cele cinci, un joc marcat de altfel de multe ratări, i-a revenit  la Mark King . Al doilea a fost câştigat de galez acesta anulând astfel avantajul iniţial al adversarului . Mark King a revenit în al treilea frame unde a profitat de o ratare la bila galbenă şi a închis masa. Al patrulea frame i-a permis lui Williams să aducă scorul la 2-2.

"Cred că a sosit taxiul!", a  glumit King atunci când jocul a fost întrerupt de sunetul fluieratului unui tren care tocmai pleca din gara din apropiere. Frameul cu numărul cinci s-a terminat cu un scor de 3 la 2 pentru Williams.

Ovidiu Cristea vs Mark Williams, un frame cu umor

Următorul frame s-a jucat între Mark Williams şi campionul naţional de bila 9,  Ovidiu Cristea. Cei doi nu au jucat un conform regulilor preferând să delecteze publicul cu puţin umor britanic. După ce s-au amuzat dând când cu tacul de biliard, când cu cel de snooker, Mark a vrut să-l ia în spate pe Ovidiu ca acesta să poată obţine o poziţie mai bună la o bilă. Partida s-a terminat în aplauzele spectatorilor.

Frame-ul jucat între Mark King şi Augustin Viziru l-a debusolat de tot pe arbitru

Confruntarea dintre King şi Viziru a fost chiar mai spectaculoasă decat "show-ul" precedent, cei doi realizând un schimb de replici care a încântat peste măsură audienţa.

Deschiderea lui King a fost una total neprofesionistă, acesta plimbând bila albă pe toate mantele mesei fără a lovi vreo altă bilă. Augustin a vrut să-i ofere adversarului său încă o şansă la prima lovitură pentru "a-şi spăla ruşinea".

King a refuzat şi l-a poftit pe Viziru la masa de joc. Fiind mai puţin experimentat, nici el nu a reuşit  să lovească regulamentar atingând bila neagră din prima.

La rândul lui, King a încercat să trimită o bilă roşie către buzunar. Din păcate aceasta nu a rulat destul şi s-a oprit exact pe buza buzunarului, moment în care Mark a început să tragă de masă, să o împingă, să o lovească,  în speranţa că va deplasa bila în gaură. Publicul a izbucnit în aplauze şi râsete. Văzând că face efort în zadar, King a pus mâna pe bila neagră şi a aruncat cu ea în roşia buclucaşă. Râsete din nou.

A venit rândul lui Viziru să lovească. Mark King a început să tuşească pentru a-şi încurca adversarul. La acel moment, arbitrul devenise un pic confuz şi se chinuia din răsputeri să ţină pasul cu jocul în glumă al celor doi.

"Stai! E rândul meu. Mai lasă-mă şi pe mine să joc"

Odată ajuns la masă, King a început "să o cureţe de bile". Văzând acestea, Viziru îl opreşte şi îi spune:  "Stai! E rândul meu. Mai lasă-mă şi pe mine să joc". King a râs şi a încuviinţat. Deja scorul nu mai putea fi calculat.

 La jumătatea meciului King s-a gândit că arbitrul trebuie să fi fost extenuat şi astfel l-a poftit să ia loc pe un scaun. Acesta s-a aşezat şi nu mare i-a fost mirarea când King a decis să îi fure mănuşile. "Mănuşa asta miroase groaznic", a spus englezul atunci când a probat 'echipamentul de arbitru'.

Viziru, care,  în acest timp, tot trimitea bile către buzunarele mesei îl invită pe Mark să ia şi el, la rândul său, un loc. "Da?! Vrei să iau loc?! Eşti sigur?!", îi răspunde Mark ameninţător, evident tot în glumă.

Mark King s-a urcat pe masa de snooker

"Jucătorii de biliard nu pot juca snooker. De asta joacă biliard. Asta e o masă pentru băieţei", a spus King arătând către masa de bila 9. "Asta e o masă pentru bărbaţi adevăraţi", a enunţat englezul indicând de această dată către masa de snooker. "Uite, dacă te antrenezi mult putem să jucăm snooker şi mâine", a glumit King cu adversarul său. Viziru a luat poziţie şi a spus că-l provoacă pe englez la un joc al bărbaţilor, adică la un meci de bila 9.

Un alt moment amuzant al evenimentului a fost atunci când King a dorit să introducă bila neagră într-un buzunar....de sacou. Evident că nu a reuşit dar a oferit pubicului un spectacol pe cinste.

Ultima lovitură a frameului a fost executată tot de jucătorul englez care s-a descălţat, s-a cocoţat pe masă şi a executat lovitura, din această poziţie, în aplauzele publicului.

Meciurile de bila 9 s-au desfăşurat şi mai spectaculos. Williams a încheiat cam în zece secunde fiecare frame iar King a decis să experimenteze "noi senzaţii" şi a executat lovituri cu tacul de "jump" ceea ce a făcut ca bilele de pe masă să zboare în toate părţile.

La un moment dat, King a luat una dintre medaliile care trebuiau să fie oferite finaliştilor Campionatului Naţional de bila 9 si s-a premiat singur. Dialogul cu ceilalţi jucători şi cu publicul a fost unul savuros şi gustat de absolut toată lumea din sală. Evenimentul s-a încheiat târziu, cu jumătate de oră peste miezul nopţii.

Publicul a plecat mulţumit acasă, mulţumit în primul rând că doi dintre marii jucători ai snokerului mondial şi-au îndreptat atenţia către România şi în al doilea rând pentru că sosirea celor doi în Bucureşti a reprezentat o premieră şi, de asemenea, o poartă deschisă prin care să sperăm că vor păşi, şi de acum încolo, cât mai multe personalităţi şi talente ale snookerului internaţional.

Mark Williams: Comparativ cu biliardul, snookerul este o artă

Mark Williams si Mark King au fost de asemenea prezenţi la o conferinţă de presă, susţinută la Clubul London din Capitală, unde nu au ezitat să-şi exprime încântarea că se află în România.

Organizatorul evenimentului, Eugen Opritoiu, a anunţat la începutul conferinţei ca acesta este primul eveniment dintr-o serie ce va continua pana la începutul anului viitor.

Întrebat de reporterul ''Adevărul'' ce aşteptări are de la sezonul care tocmai a început, Mark King a răspuns: "Sunt increzător că voi avea jocuri bune în acest sezon, după ce anul trecut am fost între primii 15. Sper că voi ajunge macar în doua finale anul acesta".

"Este o plăcere să fiu în România pentru prima dată. Să sperăm că în anii următori vom avea un turneu mare în România şi că va creşte interesul pentru snooker aici ", a continuat acesta.

"E o placere sa fiu in Romania", şi-a deschis discursul Mark Williams. "Sper ca prezenţa noastră să fie un imbold pentru jucătorii de snooker români şi ca în anii următori să ne luptam cu ei în turnee"

"Nu prea am apucat să văd multe din ţara voastră, dar vreau să revin. Nu prea jucăm bila 9, dar vom juca în seara asta câteva frameuri şi ne bucura acest lucru. Nu suntem jucători de bila 9, dar comparativ cu biliardul, snookerul este o artă", a continuat galezul.

"Diferentele dintre bila 9 snooker sunt foarte mari, de la dimensiunea mesei, la mărirmea găurilor. Oricum, eu sunt un tip dedicat snookerului", a adăugat Mark King.






image
image
image
image
image
image
image
MARK KING Mark King, în vârstă de 35 ani, este jucător profesionist de snooker. Deşi până în momentul de față nu a reuşit să câştige un turneu oficial, a fost destul de aproape să o facă, ajungând în finală la Regal Welsh Open şi în 2004 la Irish Masters. King s‐a aflat timp de cinci ani în topul celor 16 jucători, şi este unul din cei patru jucători care s‐a bucurat de trei pauze individuale la acest nivel mult‐râvnit. În anul 2004, la doar câteva luni după campionatul Irish Masters din 2004, unde a pierdut în fața lui Peter Ebdon cu scorul de 10‐7, Mark anunța retragerea lui din snooker, decizie asupra căreia a revenit ulterior. „În acel moment am vrut să îmi rup tacul”, a declarat Mark King. Am făcut o pauză de câteva săptămâni, după care am avut o lungă discuție cu soția mea şi am ajuns la concluzia că ar trebui să rămân în lumea snooker‐ului”. Mark King este unul dintre cei mai fluenți jucători de snooker atunci când este în plină formă şi combină acest lucru cu o tactică rațională solidă. Ar fi putut câştiga un turneu dacă nu ar fi avut o mare slăbiciune: tendința lui ocazională de a pierde controlul tacului în timpul unui break liniştit, forțându‐l să joace o lovitură sigură. A dovedit în nenumărate meciuri că referințele sale sunt reale, dar mentalitatea sa de o prudență dusă la extreme a fost numită ca fiind o piedică în jocul său. Fan al echipei „The West Ham”, îi place să îşi petreacă timpul liber cu soția şi cu cei doi copii ai lor. Iubeşte tatuajele, are cel puțin 10 tatuaje pe brațe şi pe spate, iar în urmă cu câțiva ani a cochetat chiar şi cu boxul. Cel mai mare break : 146 (2006 UK Championship) Cea mai mare performanță: Welsh Open 1997 | Irish Masters 2004
MARK J. WILLIAMS Mark J. Williams, jucător profesionist de snooker, originar din Ţara Galilor în vârstă de 34 ani, este câştigătorul titlului Campion Mondial de două ori, în anul 2000 respectiv 2003. Remarcat deseori pentru înscrierile sale cu o singură bilă, şi-a câştigat porecla de „The Welsh Potting Machine”(maşinăria galeză de înscris puncte). Singurul jucător stangaci care a câştigat titlul de Campion Mondial, Williams, a triumfat de asemenea în 16 turnee oficiale, incluzând şi Campionatul Marei Britanii de două ori, în 1999 şi în 2002. A câştigat şi competiţia „Masters” în două rânduri şi a fost clasat numărul unu mondial pentru un total de trei sezoane din cariera sa. Williams a început să joace snooker de la o vârstă fragedă, făcând primul break de 100 de puncte la vârsta de 13 ani. A câştigat primul concurs pentru juniori când avea 11 ani, tot atunci realizând şi faptul că îşi doreşte o carieră ca şi jucător de snooker. Dacă nu ar fi avut succes ca şi jucător de snooker, ar fi călcat pe urmele tatălui său, Dilwyn, care a fost miner. Mark este considerat de către maeştrii snooker-ului a fi unul unul dintre cei mai buni la înscrieri prelungite de puncte în cadrul jocului. Williams este cunoscut ca având un umor sec în ceea ce priveşte jocul, în ciuda faptului că deseori are o ţinută sobră în timpul acestuia. Principala ambiţie a lui Williams pentru sezonul 2008/2009 a fost să îşi recâştige un loc printre primii 16 finalişti mondiali, şi a reuşit acest lucru cu ajutorul unor mari performanţe din timpul antrenamentelor. Cel mai mare break: 147 (2005) Turnee câştigate: World Championship - 2000, 2003 Grand Prix - 1996, 2000 Regal Welsh Open - 1996, 1999 British Open - 1997 Irish Open - 1998 Thailand Masters - 1999, 2000, 2002 UK Championship - 1999, 2002 China Open - 2001, 2006 LG Cup – 2003
Sport

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite