Moruțan ratează Euro 2024 după o accidentare groaznică: de ce pierderea e uriașă pentru România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La începutul săptămânii, Adevărul a scris că veștile proaste curg pentru Edward Iordănescu, făcând trimitere la accidentările suferite de doi jucători aflați în cărți pentru Euro 2024. Din păcate, la ce a pățit acum Olimpiu Moruțan în Turcia, evoluând pentru Ankaragucu, această știre „eclipsează“ toate celelalte probleme ale selecționerului! Pentru că e cea mai mare de care se lovește naționala României, înainte de Euro 2024 (14 iunie – 14 iulie, Germania).

Olimpiu Moruțan. FOTO: Arhiva Adevărul
Olimpiu Moruțan. FOTO: Arhiva Adevărul

Moruțan s-a „rupt“ pe finalul meciului Ankaragucu – Beșiktaș (0-0) din turul semifinalelor Cupei Turciei. A și fost scos de pe teren în minutul 83. Din păcate, apoi a primit un diagnostic înfiorător: ruptura tendonului Ahile, operație și șase luni departe de sport!

Așadar, Euro 2024 e un vis încheiat pentru mijlocașul de 24 de ani, aflat într-o formă destul de bună în actuala stagiune. În 37 de partide disputate pentru Ankaragucu, Moruțan adunase cinci goluri și patru pase de gol. În plus, juca în mod constant la echipa de club, având 2.494 de minute pe teren în acest sezon.

Mai mult decât atât, în campania de calificare pentru Campionatul European, Moruțan a fost un om de bază pentru naționala României. Dovadă și faptul că a fost pe teren, în nouă din cele zece partide din grupa I. A rămas pe bancă doar în victoria cu Israel (2-1) din penultima rundă. În rest, Moruțan a contribuit la calificare cu nouă apariții în preliminarii. A fost titular în patru meciuri și introdus pe parcurs de cinci ori. Bilanțul său? Patru pase de gol.

Fără Moruțan, selecționerul Edward Iordănescu trebuie să finalizeze lotul pentru Euro 2024 până pe data de 7 iunie.

Programul naționalei în următoarea perioadă

*4 iunie (amical): România – Bulgaria, în direct la Prima TV & Radio România Actualități

*7 iunie (amical): România – Liechtenstein, în direct la Antena 1 & Radio România Actualități

Datele meciurilor de la Euro 2024, grupa E

*17 iunie: România – Ucraina (Munchen, 16.00), Belgia – Slovacia (Frankfurt, 19.00)

*21 iunie: Slovacia – Ucraina (Dusseldorf, 16.00)

*22 iunie: Belgia – România (Koln, 22.00)

*26 iunie: Slovacia – România (Frankfurt, 19.00), Ucraina – Belgia (Stuttgart, 19.00)

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite