Singurul boxer român la Jocurile Olimpice, furat ca la drumul mare: nedreptate uriaşă făcută lui Mihai Nistor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nistor

Campion mondial absolut AIBA Pro Boxing la categoria supergrea, pugilistul de 25 de ani a ajuns la Rio de Janeiro cu gândul la o medalie, însă a căzut victima jocurilor murdare din lumea boxului.

Mihai Nistor n-a putut trece de primul meci la Rio la categoria +91kg. De fapt, n-a fost lăsat din cauza verdictului scandalos al arbitrilor. Românul a fost, în mod evident, boxerul mai bun în lupta cu iordanianul Hussein Iashaish şi, chiar dacă a terminat duelul cu arcada spartă, în schimb, Iahaish a încasat atât de multe lovituri, încât a fost numărat de două ori de arbitrul de ring!

Chiar şi aşa, la final, dintre cei trei arbitri, doi l-au declarat învingător pe iordanian, doar chinezul Liu Ming Li, acordând victoria lui Mihai Nistor cu 29-28. În sferturi, Iashaish va boxa cu campionul mondial, francezul Tony Victor James Yoka, iar Nistor a explicat pentru „Gazeta Sporturilor“ că tocmai de aceea a fost furat.

„Îi fac culoar francezului Yoka. El se temea să lupte cu mine. Francezii au un om nou în conducerea AIBA şi o să vedeţi că o să scoată câţiva campioni olimpici aici. Yoka pierde doar, cine ştie, prin KO, altfel e campion olimpic. Genul acesta de hoţie îndepărtează lumea de sport! Îmi pare rău, ţi se şi scârbeşte de sport. Voi continua, probabil. O să încep un nou ciclu olimpic, o să vedem ce se mai întîmplă până la Tokyo. Domnul Morariu spunea că vrea să facă contestaţie, dar nu se mai poate schimba nimic“, a spus Mihai Nistor, singurul reprezentant al boxului românesc la JO 2016.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite