Prima reacţie a lui Lucian Bute după ce proba B a testului antidoping a ieşit tot pozitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucian Bute a susţinut o conferinţă de presă la Montreal, vorbind despre rezultatele confirmate ale testului antidoping.

Lucian Bute susţine că substanţa interzisă care i-a fost depistată în organism a apărut după ce a luat un supliment contaminat. "Pentru mine, rezultatul probei B înseamnă o veste proastă şi bună în acelaşi timp. Proba B este pozitivă, dar de asemenea dovedeşte că sunt onest, că nu am luat nimic ilegal cu bună ştiinţă. Suplimentul respectiv era contaminat, dar eu l-am luat cu bună credinţă. Cu toate acestea, produsul este în continuare pe piaţă, sunt foarte dezamăgit. De acum înainte, acţiunile mele vor fi purtate în justiţie", a spus Bute, citat de Journal de Montreal. 

Bute a mai spus că nu ia în calcul ideea retragerii, însă acum totul depinde şi de durata suspendării sale, care e în continuare nedeterminată, dar şi de locul unde se aplică. Bute ar putea avea interdicţie să boxeze doar pe teritoriul SUA, ţinând cont că a fost depistat pozitiv în Wasinghton, mai scrie Journal de Montreal. 

Lucian Bute a fost depistat pozitiv la un test antidoping efectuat după meciul cu Badou Jack din 30 aprilie, desfăşurat la Washington şi încheiat la egalitate.

Preşedintele WBC, Mauricio Sulaiman, a anunţat, la 26 mai, că Lucian Bute ar fi folosit ostarină, substanţă interzisă de regulamentele WADA (Agenţia Mondială Antidoping).

Proba B recoltată de la pugilistul Lucian Bute este de asemenea pozitivă, a anunţat Comisia de box şi wrestling din Washington DC.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite