Se schimbă sfera puterii în Liga I: Steaua a deschis taraba, CFR Cluj face superachiziţii pe bandă. Ardelenii au licitat peste Malaga şi au câştigat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chiricheş (centru)
Chiricheş (centru)

Campioana a rămas fără golgheterul ei, plecat în Spania. „Adevărul“ a aflat unde va ajunge cel mai bine cotat stelist, Vlad Chiricheş, după luni întregi de negocieri. În timp ce roş-albaştrii vând jucător după jucător, formaţia din Gruia a făcut o demonstraţie de forţă financiară, luându-l pe Dan Nistor, cel mai dorit mijlocaş din campionatul românesc.

„Am primit o ofertă pentru Gardoş, de cinci milioane de euro. Am cerut şapte milioane direct. Dă şapte milioane, îl dau, nu, la revedere! Nu stau în ploaie“. 

Declaraţia îi aparţine lui Gigi Becali şi a fost făcută, în luna februarie, când roş-albaştrii se băteau de la egal la egal cu Chelsea. Între timp, latifundiarul a ajuns după gratii, „Cazul Valiză“ a fost catalogat drept unul de corupţie, iar Steaua riscă excluderea din cupele europene, ceea ce ar priva echipa de încasări de 30 de milioane de euro.

Chiricheş, la Zenit

Cum au schimbat aceste evenimente politica clubului? Steaua a deschis „taraba“ şi vinde tot. Dacă în februarie, Gardoş, o rezervă, nu era lăsat să plece decât pentru şapte milioane de euro, acum golgheterul Rusescu a fost dat la Sevilla pentru 2,2 milioane de euro.

Urmează o altă plecare: Vlad Chiricheş, cel mai probabil la Zenit Sankt Petersburg, vicecampioana Rusiei. „Chiricheş are un acord din partea clubului că poate pleca dacă are o ofertă bună. În proporţie de 70%, cred că se va transfera în această vară. Urmează să găsim o soluţie cât mai bună, convenabilă pentru club“, a spus impresarul Ioan Becali.

Stancu, la Târgu-Jiu, Rocha, în Japonia

Laurenţtiu Reghecampf şi-a dus, vineri, echipa în Austria, acolo unde bucureştenii vor efectua primul cantonament al verii. Din lotul deplasat n-a făcut parte şi Răzvan Stanca (33 de ani). Motivul? Roş-albaştrii l-au luat, încă din iarnă, pe Florin Niţă, care în partea a doua a campionatului a apărat la Concordia Chiajna. Acum, portarul de 25 de ani s-a alăturat lotului pregătit de Reghecampf. Cum la echipă mai sunt şi Tătăruşanu şi Cojocaru, Stanca a fost pus pe liber. Cel mai probabil, goalkeeper-ul va semna cu Pandurii Târgu-Jiu.

Un alt stelist care şi-a terminat contractul, Adi Rocha, a ajuns în liga a doua din Japonia, la Gamba Osaka, echipă care conduce detaşat clasamentul în J2.

Clujenii mai iau şi români

Dacă Steaua a deschis „taraba“, în schimb, la CFR Cluj are loc o amplă operaţiune de reconstrucţie a lotului. 11 fotbalişti au fost disponibilizaţi: Nuno Diogo, Nuno Claro, Weldon, Kivuvu, Godemeche, Bjelanovici, Obiora, Panin, Gabi Mureşan şi Celestino.

Şapte au venit (primii cinci erau împrumutaţi la alte echipe): Batin, Bud, Nicoară, Edimar, Lionn, Javier Velayos şi Sadick Adams. Dintre ultimii doi, Velayos e fundaş dreapta, iar Adams un vârf ghanez.

Totuşi, adevăratele lovituri sunt Dan Nistor şi Florin Costea. Pentru primul, formaţia din Gruia va plăti 500.000 de euro, în timp ce doi fotbalişti vor fi cedaţi, la schimb, la Târgu-Jiu. 

„Ne-am înţeles la suma de 500.000 euro plus TVA. Asta e ce s-a obţinut cu speranţa că doi jucători de la CFR, Nicoară şi Hora sau Batin, vor dori să vină la noi. În plus, vom încasa şi 25 la sută dintr-un eventual transfer al lui Nistor, dar nu mai puţin de 500.000 de euro“, a declarat conducătorul Pandurilor, Marin Condescu.

Preşedintele formaţiei din Gruia, Iuliu Mureşan, a comentat posibilitatea trecerii lui Florin Costea la CFR. „E un jucător care poate face diferenţa. A fost şi el accidentat, a avut o perioadă mai neagră pentru cariera lui la Steaua, când a mers după o accidentare, dar nu a confirmat. A jucat apoi la Severin, ne-a dat şi nouă două goluri şi decât să dea goluri împotriva noastră mai bine să dea pentru noi“, a spus Mureşan.

Keşeru: „Oferta Stelei e tentantă“

„Reghe“ a mărturisit că aducerea unui înlocuitor pentru Rusescu ţine de verdictul UEFA. „Un atacant ne costă foarte mulţi bani şi nu are rost să-l aducem pe bani mulţi dacă nu ne lasă să jucăm în Liga Campionilor“, a declarat tehnicianul Stelei. În aceste condiţii, roş-albaştrii s-au orientat spre Claudiu Keşeru, liber de contract după despărţirea de Angers (liga a doua franceză). „Am discutat cu Mihai Stoica şi pot să spun că oferta Stelei e foarte tentantă“, a spus vârful de 26 de ani pentru digisport.ro. În stagiunea trecută, Keşeru a înscris 17 goluri la Angers.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite