Scriitorul Radu Paraschivescu despre polemica privind-o pe Emma Răducanu: „Numele nu te face român“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emma Raducanu participă la premiera mondială  a filmului James Bond No Time To Die la Royal Albert Hall 28 septembrie 2021 la Londra Anglia FOTO Getty Images

Noua stea a tenisului feminin, Emma Răducanu, are un tată român, o mama chinezoaică, s-a născut în Canada şi reprezintă Marea Britanie, însă fiecare dintre naţiuni încearcă să îşi aroge o parte din meritele succesului ei.

Cunoscutul scriitor Radu Paraschivescu, care a vorbit despre această polemică în cadrul emisiunii Matinalii Digi FM, consideră că aşa zisa apartenenţă a ei la ţara noastră poate fi considerată o glumă. 

”Are tată născut în România, atât. Ne mai aducem aminte de Bianca Andreescu, mai e româncă? Astea sunt bancuri sau cârlige electorale. Ea este o jucătoare care reprezintă Anglia la ora asta.

Are un părinte de origine chineză, unul de origine română, s-a născut în Canada. Asta n-o face româncă, numele. Numele nu te face român.

Există solidaritatea cu numele, pentru că avem şi noi o bucăţică din gloria Emmei Răducanu, pentru că o cheamă româneşte.

Nu! Gloria este a ei, munca este a ei. Performanţa uluitoare este a ei!”, a spus Paraschivescu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite