Scandal inedit la haltere. Bărbații, puși să poarte sutiene la cântarul oficial

0
Publicat:

Lumea halterelor are parte de un scandal inedit, după ce belgianca Nina Sterckx vrea ca sportivele să se poată cântări fără sutien. Dacă nu, ea cere ca bărbații să fie puși să poarte și ei sutien.

Nina Sterckx a declanșat o polemică inedită în lumea halterelor. Foto Team Belgia
Nina Sterckx a declanșat o polemică inedită în lumea halterelor. Foto Team Belgia

Nina Sterckx, sportivă din Belgia, a declanșat o polemică după ultimelele modificări ale regulamentului, care stipulează că acestea trebuie să poarte sutien, iar acest articol vestimentar le mărește greutatea. Halterofila a răbufnit după ce la o competiție de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris i s-a permis să se cântărească fără sutien, iar la următoarea a fost obligată să îl poarte.

„La Campionatele Mondiale am putut să mă cântăresc fără sutien, aici, la Campionatul European, mi s-a spus că nu pot. Ambele sunt competiții de calificare pentru Paris, nu este corect. Nu este corect, iar regulile ar trebui să se schimbe. Fie necântărim fără sutien, fie, dacă trebuie să purtăm sutien, ar trebui să facă același lucru și bărbații”, a declarat Nina Sterckx, potrivit Inside The Games.

Inegaliate în sport

O altă sportivă, Zoe Smith, din Marea Britanie, este de partea belgiencei. „Suntem dezavantajate în comparație cu bărbații pentru că ni s-a spus că trebuie să purtăm de două ori mai multă lenjerie intimă la cântărire. Acesta pare a fi un alt exemplu de inegalitate de gen în sport.

La cântărire am început să-mi scot sutienul și mi s-a spus că trebuie să rămână pe mine. Regulile nu sunt consecvente – alții au vorbit despre asta aici și vrem consecvență”, a declarat britanica Zoe Smith.

Regulamentul este neclar

Federația Internațională de Haltere a modificat modul în care sportivii au dreptul de a participa la cântarul oficial. O prevedere introdusă de curând, înaintea startului competițiilor de calificare la Jocurile Olimpice din 2024 i-a bulversat pe toți, deoarece este interpretabilă.

Dacă până acum sportivii se puteau cântări oricum doresc, regulamentul susține acum că sunt obligați să poarte lenjerie intimă. Dacă în cazul bărbaților lucrurile sunt clare, halterofilele au fost date peste cap de această decizie a forului internațional, scrie ProSport. Problema ar putea fi rezolvată mai ușor, femeile cântărindu-se cu sutien, iar greutatea acestuia să fie scăzută din total.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite