S-a retras jucătoarea înjurată de Ilie Năstase: „Mă bucur mult că Halep a făcut-o să plângă!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Johanna Konta
Johanna Konta

Johanna Konta (30 de ani) şi-a agăţat racheta în cui din cauza problemelor medicale care au chinuit-o tot mai mult în ultima perioadă.

Anul 2021 e cel al retragerilor importante din tenisul feminin. Seria a fost deschisă de olandeza Kiki Bertens (29 de ani). Care încheia 2020 pe locul 9 în lume, dar, de asemenea, din cauza accidentărilor, a preferat să nu se mai chinuiască. 

Acum, la fel a procedat şi Johanna Konta, a treia jucătoare britanică din clasamentul WTA. În ierarhia de final de an, Konta a alunecat până pe 113 WTA, având 10 victorii şi 8 înfrângeri, în acest sezon. Ultimul meci l-a disputat la data de 17 august, pierzând la Cincinnati: 6-3, 6-7, 2-6 cu Muchova (32 WTA). 

Konta tocmai şi-a anunţat retragerea din activitate, după o carieră în care a ajuns până pe locul 4 mondial, în iulie 2017. Tot în acel an, în care a jucat o semifinală la Wimbledon, pierdută cu Venus Williams, Konta a trăit un coşmar în România! Incidentul s-a petrecut la Mamaia, în timpul unui meci de Fed Cup. 

Când partida Sorana Cârstea - Johanna Konta era în desfăşurare, jucătoarea britanică s-a plâns, în mod repetat, de faptul că zgomotele din tribune o deranjau. Arbitrul a oprit meciul, iar Ilie Năstase (căpitan-nejucător) a sărit ca ars: „Aici nu e opera“. Fostul lider mondial a continuat să se certe cu arbitru, cu observatorul meciului, dar şi cu componenţii echipei adverse. 

Potrivit jurnaliştilor britanici, Năstase le-ar fi catalogat pe Konta şi pe Keothavong (n.r. – căpitanul-nejucător) drept „Fucking Bitches“ (n.r. - c*rve nenorocite). Pentru arbitru, românul a avut o altă „dedicaţie“: „Fucking asshole“.

Drept urmare, „Nasty“ a fost evacuat din arenă şi, ulterior, a fost suspendat până la finalul anului 2020 şi a primit şi o amendă de 10.000 de dolari din partea Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF).

La doi ani după acest episod, când Halep a bătut-o pe Konta într-o partidă la Madrid, făcând-o să plângă, Năstase a savurat acest moment. „Îmi pare bine că a făcut-o să plângă pe Konta la sfârşit“, a spus fostul lider ATP, la vremea respectivă.

395 de victorii şi 243 de înfrângeri a înregistrat Johanna Konta în circuitul WTA, câştigând patru titluri la Stanford (2016), Sydney (2017), Miami (2017) şi Nottingham (2021).   3 semifinale de Grand Slam a atins Johanna Konta, la Australian Open 2016, Wimbledon 2017 şi French Open 2019.   10.008.175 de dolari a câştigat Johanna Konta din tenis.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite