România îi protejează pe incompetenţi: motivele pentru care Viorel Duru nu va fi demis de FRF, deşi face gafe pe bandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorel Duru
Viorel Duru

Anul trecut, Universitatea Cluj a fost trimisă în Liga a II-a, iar acum Rapid a fost batjocorită. În ambele cazuri, echipele au mers la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) şi au obţinut anularea verdictelor date de Comisia de Licenţiere.

Viorel Duru are şanse mari să devină cel mai longeviv incompetent aflat în funcţie în fotbalul românesc. Nu e primul care rezistă, în ciuda greşelilor sale repetate şi dovedite. 

Mircea Sandu a condus FRF 24 de ani, iar Emil Săndoi a fost ţinut pe banca naţionalei U-21 timp de şapte ani, deşi a ratat toate calificările posibile.

Acum, Mircea Sandu şi Emil Săndoi au plecat, însă Viorel Duru, preşedintele Comisiei de Licenţiere pare a fi de neschimbat. În sezonul trecut, atunci când a exclus Universitatea Cluj din Liga I, el a fost ameninţat cu demiterea de Mircea Sandu: „Dacă Universitatea obţine licenţa de Liga I la TAS, atunci îl dau afară pe Duru“.

„Şepcile roşii“ au avut câştig de cauză la Lausanne, însă „Naşul“ a dat-o la întors: „Dragilor! Nici Duru nu e de vină. Nu el licenţiază cluburile. El întocmeşte dosarele cluburilor, le adună. Deciziile sunt luate de comisii“.

E protejat şi de Burleanu

Acum, Duru a comis-o cu Rapid. Nu le-a dat giuleştenilor licenţa de Liga I, iar aceştia s-au dus la TAS, acolo unde au obţinut dreptul de a evolua în primul eşalon. Totuşi, nici înlocuitorul lui Mircea Sandu la FRF n-are de gând să-l schimbe pe Duru.

„S-a decis demiterea tuturor membrilor din Comisia de Apel de la Licenţiere. Nu domnul Duru i-a numit pe aceşti membri ai Comisiei de Fond sau de Apel de la Licenţiere. El nu face subiectul unei demisii“, a explicat Burleanu.

Preşedintele FRF a promis că fotbalul românesc nu se va mai face de râs în Europa, aşa cum s-a întâmplat în ultimii ani. „FRF nu va mai ajunge la TAS şi vă pot asigura de acest lucru. Vom schimba sistemul naţional de licenţiere şi vom veni în interesul cluburilor de fotbal. Şirul proceselor pierdute de FRF la TAS s-a terminat“, a adăugat Burleanu la Digi Sport.

Şeful fotbalului românesc a salutat revenirea Rapidului în Liga I şi s-a arătat mulţumit de afilierea celor de la CS Craiova. 

„Mă bucur că Rapid va evolua din nou în Liga I, pentru că asta înseamnă spectacol şi un număr mare de spectatori. Gândiţi-vă ce va însemna viitorul campionat, cu 14 echipe, cu Rapid, cu Craiova. Acest lucru va duce la creşterea fotbalului românesc. Referitor la CS Universitatea s-a hotărât afilierea definitivă. E confirmarea prin vot a unei perfomanţe sportive şi, totodată, încheierea unei odisee a acestei echipe, care nu poartă vina pentru situaţia în care a fost pusă“, a încheiat Burleanu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite